След дълго време, прекарано в Италия, преди няколко години Ива Тодорова се завръща към корените си. И това означава, че тя не само е отново на българска земя, но и че отново се качва на театралната сцена.

Ива Тодорова от „Приятно ми е, Ива!“ за вълнението на сцената и за пътя, който все към театъра я води

Ива Тодорова от „Приятно ми е, Ива!“ за вълнението на сцената и за пътя, който все към театъра я води

Ах, този прелестен живот в целия му ужас

В представленията "Приятно ми е, Ива!" и "Ива е онлайн" актрисата играе самата себе си. И с естественото си присъствие, лекота и чувство за хумор, винаги успява да въздейства на публиката. Сега ѝ предстои да го направи отново с най-новия си спектакъл - "Най-смешното шоу завинаги, навсякъде и само за вас!"

"Заглавието е иронично, но и не е, тъй като живеем във века на рекламата", споделя актрисата, която има професионален опит и в сферата на рекламата.

Не конкретно това обаче ще е водещото в представлението. Със своя характерен стил Ива Тодорова отново ще говори смело за възходите и паденията си. Но този път е посветила вдъхновяващите си истории на рисковете и прелестта да си професионалист, творец, човек, влюбен в правилния човек. От сцената актрисата ще се запита: "Как да разберем кой е правилният партньор?" и "Хубаво ли е да си на 50?!"

Тя преминава и през огромен диапазон от емоции, през важните и понякога изоставени чувства, като в същото време отвлича вниманието на публиката към миналото и към бъдещето, за да си напомнят взаимно, че всички те са важни най-вече за настоящето.

Ива Тодорова е от онези актриси, които сякаш без усилие свалят бариерата между актьор и зрител. Нейната личната история става всеобща. А целта на представлението ѝ е да се превърне в едно съвместно откровено изследване на днешния ден, на отминалите спомени, докато в същото време дава и надежда за бъдещето.

В "Най-смешното шоу завинаги, навсякъде и само за вас!" актрисата смело забърква своеобразен коктейл от трагедия и комедия, защото какво е истинският стендъп, ако не да се изправиш и да говориш за всичко. На сцената няма дребни неща, няма вече и лични. Всичко е важно и обществено.

Представлението има формата на стендъп комедията, като всички погледи са приковани към Ива Тодорова, която е сама на сцената. За неговото реализиране обаче тя отново разчита на помощта на режисьора Стоян Радев.

Радина Кърджилова и Павел Иванов между първичните страсти и рационалните закони във “Венецианският търговец”

Радина Кърджилова и Павел Иванов между първичните страсти и рационалните закони във “Венецианският търговец”

Мащабна нова премиера в Народния театър

"Най-смешното шоу завинаги, навсякъде и само за вас!" е на 20 май от 20 ч. в Sofia Live Club. Повече информация има тук.