Петъчната ни музикална селекция започва с Енрике Иглесиас, който се завръща на музикалната сцена не просто с нов сингъл, а и с новината за готов нов албум. Проектът се казва FINAL VOL. 2 и се очаква да излезе през пролетта. Обявени бяха и нови дати от превърналото се в сензация турне с Pitbull и Рики Мартин. 

По всичко личи, че 2024 г.ще бъде една от най-динамичните за испанеца. Парчето "Fria" e вторият сингъл от FINAL VOL. 2. Албумът FINAL VOL. 1 достигна над три милиарда стрийма и е сертифициран шест пъти като платинен в САЩ. В класациите на Billboard албумът на Енрике успешно се задържа в чартовете за латино албуми в продължение на 10 седмици. Тези постижения затвърждават артиста като световна музикална икона и правят очакванията към предстоящия проект на Иглесиас още по-големи.

Продължаваме с Били Джоел, който пуска първия си нов сингъл от 17 години. Песента е озаглавена "Turn The Lights Back On" и е дело на номинирания за Грами продуцент Фреди Уекслър. Феновете на артиста ще разпознаят характерния му стил от първо слушане.

В текста на песента Джоел риторично задава въпроса: "Дали чаках твърде дълго... за да включа отново светлините?" Носителят на шест награди Грами и член на Залата на славата на рокендрола ще се качи на сцената тази неделя, 4 февруари, на наградите Грами, за да изпълни за първи път "Turn The Lights Back On".

6-те музикални събития на февруари

6-те музикални събития на февруари

Този месец слушаме на живо Тherion, Джаз за деца, Якуб Орлински, Shortparis, Тherion, Тангра и Vienna Strauss Philharmonic Orchestra ,

Наостряме ухо към Tones And I, която сподели нов сингъл, озаглавен "Dreaming".

"Dreaming" е първата песен от предстоящия ми албум. Поддържам своя интегритет в историите си, които винаги идват от искрено чувство на любов, загуба и надежда. Открих, че подсъзнателно пиша за неща, за които никога не съм писала преди. Оставям музиката ми да върви натам, накъдето иска и никога не се опитвам да я насилвам в определена посока, за да се впише в тенденция или стил. Надявам се да харесате тази песен и нямам търпение скоро да споделя още музика", споделя за парчето певицата.

Кейт Хъдсън определено успя да ни изненада. Актрисата, която постепенно се опитва да завладее и музикалната сцена, пусна първата си песен - "Talk About Love". Това се случи преди броени дни след седмици чакане от страна на феновете на Хъдсън и десетки тийзъри в социалните мрежи. Звездата постоянно пускаше малки части от парчето в историите или профила си в Instagram, с които подхранваше любопитството на своите последователи.

В песента, написана в съавторство с Линда Пери и годеника на Хъдсън, Дани Фуджикава, 44-годишната актриса почита любовната връзка на възможно най-дълбокото ниво, докато пее под акомпанимента на синтезатори, китари и ритъм от 90-те, който гарантирано ще приповдигне настроението ни.

5 нови песни от седмицата с Хайди Клум, Джъстин Тимбърлейк, Джейсън Деруло, Майкъл Бубле, Tiesto, Rudimental и The Smile

5 нови песни от седмицата

Радост за окото и ухото

Завършваме с Pet Shop Boys, които стартират натоварената 2024 г. с анонсирането на предстоящото издаване на чисто новия студиен албум с 10 песни "Nonetheless" на 26 април и пет специални изпълнения в Royal Opera House в Лондон през юли. И докато чакаме албума, можем да задоволим част от любопитството си със сингъла "Loleliness". 

Албумът е първият за дуото с продуцента Джеймс Форд, който преди това е работил с артисти като Arctic Monkeys, Depeche Mode, Blur, Gorillaz и Simian Mobile Disco.