Свикнали сме в повечето случаи да свързваме известните личности с алкохола и наркотиците. Някои от тях обаче са си дали сметка за пагубното влияние, което имат тези субстанции върху тях, и са се отказали от употребата им. Други никога не са ги консумирали.

Вижте 13 от най-популярните и интересни звездни личности трезвеници, подбрани от Harper's Bazaar.

Брадли Купър

Снимка 348262

Източник: GettyImages

През 2013 г. актьорът е на корицата на списание GQ. В интервюто той разкрива, че на 29-годишна възраст се е чувствал така, сякаш ако продължи да пие, ще саботира целия си живот. Затова и престава да го прави.

Наоми Кембъл

Снимка 348263

Източник: GettyImages

В интервю за Life & Style през 2013 г. английският супермодел и актриса обяснява, че се е отказала да пие алкохол и добавя: "Да не пия, ме прави много по-щастлива."

Лана дел Рей

Снимка 326019

Източник: GettyImages

Пред GQ Лана споделя, че се бори с пристрастяването към алкохола през по-голямата част от началото на тийнейджърските си години. Остава трезва, преди да навърши 20 години, след като се мести в Ню Йорк, за да развива музикалната си кариера.

Робърт Дауни Джуниър

Снимка 300824

Източник: GettyImages

Звездата на "Железният човек" открито говори за битката си със злоупотребата с наркотични вещества и алкохола пред Vanity Fair през 2014 г., разкривайки, че е трезвен повече от 10 години.

Ева Мендес

Снимка 348267

Източник: GettyImages

Актрисата влиза в клиника през 2008 г. и оттогава не близва алкохол.

Кендрик Ламар

Снимка 309821

Източник: GettyImages

Ламар споделя, че не пие алкохол и не взима наркотици, въпреки че в много от текстовете на песните си говори, че го прави. Рапърът е израснал в семейство, в което са злоупотребявали с наркотиците, и той не не е искал да следва този лош пример.

Дженифър Лопес

Снимка 348293

Източник: GettyImages

Певицата и актриса споделя пред Instyle пред 2003 г., че алкохолът и цигарите вредят страшно много на кожата, затова не ги консумира. Тя разкрива, че си позволява чашка за тост, но отпива само по глътка - никога повече.

Фарел Уилямс

Снимка 320325

Източник: GettyImages

Фарел Уилямс живее живот на трезвеник от много години, като още през 2004 г. споделя пред списание Paper, че пиенето определено не е за него.

Джерард Бътлър

Снимка 325135

Източник: GettyImages

Шотландският актьор се бори от години с наркотиците и алкохола, преди да потърси помощ за лечение. Сега, 20 години по-късно, Бътлър продължава да се радва на трезвия си живот.

Дженифър Хъдсън

Снимка 324051

Източник: GettyImages

Въпреки многото звезди, които се отдават на парти живота на Холивуд, Дженифър Хъдсън уверено заявява: "Никога не съм пила през живота си."

Самюел Джаксън

Снимка 348272

Източник: GettyImages

След като се бори със злоупотреба с наркотици и алкохол през 70-те и 80-те години, когато навлиза като звезда на актьорската сцена в Ню Йорк, Джаксън осъзнава, че трябва да е чист, ако иска да бъде сериозен в кариерата. Актьорът признава, че трезвеността наистина му позволява много по-дълбоко да влезе в образа на всеки герой.

Тоби Магуайър

Снимка 348275

Източник: GettyImages

Звездата на "Спайдърмен" говори за трезвостта си в много интервюта, като заявява пред The Guardian: "Престанах да консумирам всякакви вещества, които променят ума, когато бях на 19 години, и оттогава съм чист."

Ерик Клептън

Снимка 333415

Източник: GettyImages

Английския музикант и изпълнител се бори с пристрастяването си към алкохола през голяма част от ранната си кариера. След като се ражда синът му през 1986 г., Клептън се зарича да остане трезвен. Спазва обещанието си до ден днешен.

50 Cent

Снимка 336412

Източник: GettyImages

В интервю рапърът разкрива, че макар да е бил забъркан в продажбите на наркотици в ранните си години, за да оцелее, той всъщност никога не взимал наркотици и не е пил алкохол, защото просто не го смята за правилно.