През 2023 г. името на актрисата Диана Димитрова се свързваше най-вече с признанието й, че е била жертва на насилие от страна на свой колега. Оказа, че въпросният колега е Юлиан Вергов. Софийската районна прокуратура обаче отказа да образува досъдебно производство за упражнено насилие срещу нея.

Диана Димитрова оспорва позицията на екипа на "Откраднат живот" за предполагаемия побой

Диана Димитрова срещу твърденията на 31 човека от "Откраднат живот"

Какво оспорва актрисата

Решението на прокурор Иво Боев беше, че не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер, поради което преписката беше прекратена.

Малко след като излезе решението на Софийската районна прокуратура, Юлиан Вергов за пръв път проговори за случилото се, като изпрати официално съобщение до медиите с думите, че когато човек е невинен, е изключително унизително да започне да се оправдава.

Той поясни, че насилието има много и различни форми и в това число влизат психическият тормоз, набеждаването на невинен човек, лъжливите новини, злонамереното уронване на авторитета, клеветата, внушенията без споменаване на име, всяка заплаха над децата ни.

Юлиан Вергов, Диана Димитрова и официалната позиция на актьора са случващото се

Юлиан Вергов отговори на обвиненията на Диана Димитрова

Официалната позиция на актьора

"Затова е задължително да сме непримирими към насилието и то във всичките му форми. И трябва да се борим срещу него всеки ден", бяха точните думи на актьора.

След като прокуратурата се произнесе категорично с отказ да заведе дело срещу Вергов, Диана Димитрова продължи да публикува различни изказвания в своята Facebook страница по повод случилото се. Продължи и да настоява, че побой над нея от страна на Вергов наистина е имало.

Именно поради тази причина той решава да съди Диана Димитрова за клевета.

От Дневник разбираме, че Софийският районен съд вече гледа делото, заведено от актьора Юлиан Вергов срещу Диана Димитрова. Тази седмица Димитрова е била лично в съда, докато Вергов е изпратил адвоката си Ина Лулчева. За да свидетелства в подкрепа на Вергов, в съда присъства и Ваня Щерева.

Не се явява обаче задължителният в такива случаи експерт, който да каже дали въпросният Facebook профил, клеветил актьора, се ползва наистина от Диана Димитрова. Затова делото е продължено, като е насрочен разпит на вещото лице след няколко месеца - на 9 юли.

Диана Димитрова и новият ѝ коментар във Facebook, след официалната позиция на Юлиан Вергов

Диана Димитрова има още какво да каже на Юлиан Вергов

Защо актрисата не е съгласна с думите му

Междувременно нито Юлиан Вергов, нито Диана Димитрова споделят нещо за продължаващото дело в профилите си в социалните мрежи.