На Юлиан Вергов определено му отива ролята на "лошото момче". И точно в една такава ни предстои да го видим съвсем скоро в новия български филм с негово участие.

“Хага” с Юлиан Вергов, Деян Донков и Радина Кърджилова с премиера в Народния театър

Какво ново ни готвят Юлиан Вергов, Деян Донков и Радина Кърджилова

Последиците от войната като смешна и зловеща фантасмагория

В "Уроци по немски" актьорът влиза в образа на Никола - мъж, който работи и живее в България, но решава да замине за Германия, където да започне на чисто и да се отърве от неприятното си минало. Преди пътуването той преосмисля живота си, в опит да обърне тази страница и да започне всичко отначало.

Героят му във филма обаче е по-скоро антигерой. Защото характерът на Никола е изтъкан от противоречия - раздвоен между любовта и насилието, както и желанието да остане с любимите си хора и нуждата да замине.

Историята на Никола Юлиан Вергов ще разкаже заедно с колегите си Васил Банов, Елена Телбис, Стефка Янорова, Герасим Георгев - Геро, Станка Калчева и Меглена Караламбова. Режисьор на "Уроци по немски" е Павел Г. Веснаков, за когото това е дебют на пълнометражен игрален филм, но е познат на зрителите с работата си по сериалите "Денят на бащата", "Дяволското гърло" и "Откраднат живот".

"Дяволското гърло: Есента на демона" - кога започва втори сезон на сериала с Теодора Духовникова и Владимир Карамазов

Вторият сезон на „Дяволското гърло" е вече тук

Ето и кога да го очакваме

"Аз разказвам история, която е вдъхновена от моя живот, моите страхове, вижданията ми за обществото, това, което харесвам и не харесвам в него. Филмът е много личен за мен, защото в него съм вградил себе си, с всички свои плюсове и минуси. Всичко, което съм преживял през последните 15 години, живеейки в България, определя съдбата на Никола и драматургичната структура на историята. С оглед на това, не съм привърженик на спекулацията, че дадена история е базирана на реални, истински събития - всички истории - документални или имагинерни за мен са истински", споделя режисьорът Павел Веснаков.

"Уроци по немски" е по кината от 23 февруари