В последните месеци името на Диана Димитрова се свързва с признанието й, че е била жертва на насилие от страна на свой колега. Оказа, че въпросният колега е Юлиан Вергов. От направена публикация на актрисата във Facebook вчера, 14 март, разбрахме, че Софийската районна прокуратура отказва да образува досъдебно производство за упражнено насилие срещу нея. А днес, 15 март, вече е ясна и позицията на Юлиан Вергов по случая. В официално съобщение до медиите актьорът за пръв път говори за случая.

Диана Димитрова, Владимир Карамазов и нападките на актрисата към актьора

Диана Димитрова за коментарите на Владимир Карамазов по неин адрес

Какво сподели актрисата на своята Facebook страница

"Смятам, че когато човек е невинен, е изключително унизително да започне да се оправдава. Единственото, което се прави в такива случаи, е да се въоръжиш с търпение и да изчакаш (или направиш всичко възможно) истината да излезе наяве, което винаги се случва по един или друг начин", пише Вергов. "Както предполагам всеки родител на мое място би направил, предпочетох да спестя на детето и семейството си последиците от каквото и да било мое появяване в медиите по този повод. Независимо как се отрази това върху мен и какво ми костваше."

Актьорът продължава с думите, че е искал да мине предварителната проверка, защото не смята, че е редно да се манипулира общественото мнение по какъвто и да било начин. "Затова изчаках прокуратурата да излезе със заключение, както е редно да се направи. Това стана и всички знаем резултата."

Юлиан Вергов обаче не спира дотук, той продължава с разясненията по случая. Разказва, че се запознава с Диана Димитрова на снимките на сериала "Откраднат живот" и двамата имат близки приятелски и професионални взаимоотношения.

"Единственият конфликт, който съм имал с нея, е бил чисто словесен. Tова се случи пред част от екипа на сериала. Поводът беше, забелязани от мен (в телефона на дъщеря ми) текстови и гласови съобщения от Диана Димитрова, чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на 15-годишното си дете. Повярвайте ми не искате да знаете какво видях там. И въпреки това държа да заявя съвсем ясно, че аз никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна", категорично заявява актьорът, като добавя, че всеки, който твърди обратното, е чисто и просто лъжец."

Актьорът пояснява, че единствената причина да не повдигна обвинение срещу Диана Димитрова за издевателство над непълнолетна, е за да защити дъщеря си и да не ѝ причинява, всичко, което би последвало. "А за да предпазваш или защитаваш някого, когото обичаш, понякога се налага да изтърпяваш неща, които са свързани с неправда или оскърбление. С

Юлиан Вергов продължава с думите, че иска да обърне внимание на нещо много по-голямо и важно. Нещо много по-сериозно от личния му живот и име. "Борбата срещу насилието над жени - кауза, в която аз безрезервно вярвам и подкрепям."

По думите му това е една болна и недостатъчно осветена територия от живота ни, която е толкова чувствителна, че всяка злоупотреба с нея е равна на престъпление. Изхождайки обаче от своя случай, в който косвено и той е замесен и който придобива широк обществен отзвук, актьорът разбира, че когато един човек излъже, че е станал жертва на насилие, и това стане достояние на всички, последствията са фатални.

"Доверието към всяка следваща истинска жертва на каквото и да било насилие, ще бъде подкопано и съмнението, че това може би не е истина, винаги ще остане. Това е абсолютно недопустима ситуация, с която трябва да се справим максимално бързо, за да не се получи ефектът на снежната топка. Не трябва да допускаме от една лъжа да пострадат хиляди реални жертви, защото никой вече може би няма да им повярва."

Диана Димитрова, Юлиан Вергов, СРП, прекратяването на преписката и какво казват свидетели за случилото се

Какво се случва с Диана Димитрова и Юлиан Вергов

Решението на Софийската районна прокуратура

Според актьора насилието има много и различни форми и в това число влизат психическият тормоз, набеждаването на невинен човек, лъжливите новини, злонамереното уронване на авторитета, клеветата, внушенията без споменаване на име, всяка заплаха над децата ни.

"Затова е задължително да сме непримирими към насилието и то във всичките му форми. И трябва да се борим срещу него всеки ден."

Вергов завършва с думите: "Мили хора, пазете си децата. Не знаете откъде, с какво и кой може да ги застраши."