Наскоро Юлиан Вергов сподели няколко снимки в профила си в Instagram от Париж, където "ПоетиТЕ" имаха представление преди няколко дни. На една от снимките виждаме актьорът в компанията на колежките му Весела Бабинова, Луиза Григорова-Макариев и дъщеря му - Алена Вергова. 

"Уроци по немски" с Юлиан Вергов и какво да очакваме от филма на Павел Веснаков

Какво да очакваме от "Уроци по немски" с Юлиан Вергов

Първият пълнометражен филм на Павел Веснаков, който сякаш затваря един цикъл от истории

"Момичета, момичета, момичета", пише актьорът под снимката, която успя да провокира интереса ни, най-вече заради присъствието на Алена на нея.

Вергов често е казвал в интервюта, че не иска дъщеря му да се занимава с актьорско майсторство, но както добре знаем, крушата не пада по-далеч от дървото, затова някак естествено Алена Вергова се занимава именно с това.

През 2021 г. е приета в специалността актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ "Кръстю Сарафов" при проф. Ивайло Христов, след което кариерата ѝ с малки стъпки се развива стремително нагоре.

От профила ѝ в Instagram пък ясно се вижда, че почти 24-годишна, Али вече е голяма красавица и по всичко личи, че я чакат много успехи. Освен в редица постановки в НАТФИЗ, в които участва, през 2017 г. Вергова прави телевизионния си дебют в медицинския сериал "Откраднат живот" с ролята на Алиша. Тогава тя е на 15 години. През 2022 г. се превъплъщава в ролята на Джула в драматичния филм "Петя на моята Петя".

През 2022 г. участва в уеб сериала "Ефектът на доминото" с баща си Юлиан Вергов, където двамата играят фикционализирани версии на самите себе си. Освен това Али се е снимала и в няколко музикални видеоклипа, включително на група Expose, Мила Роберт и Дара Екимова.

Алена има и силно влечение към музиката. От няколко години свири на китара, а от снимките в социалните мрежи става ясно, че понякога се изявява и като певица, и като диджей.