Едва ли някой може да оспори факта, че "Под прикритие" е един от най-успешните български сериали, създавани някога.

Делото за "Под прикритие" - Ивайло Захариев с подробности около случващото се между него и БНТ

Защо Ивайло Захариев съди БНТ за "Под прикритие"

Ето какво има да каже актьорът

За своите пет сезона той успя да се превърне в тотален хит и точно заради това всички фенове на бяха екзалтирани от новината, че сериалът ще има нов сезон. 

За подобно развитие Димитър Митовски загатна още през миналата година, но сега вече всичко е официално. А от специалната пресконференция, организирана от БНТ, станаха ясни и някои интересни подробности за новия шести сезон. 

Зад кадър

Димитър Митовски, който е сред продуцентите и създателите на сериала, отново ще бъде замесен, което със сигурност е добра новина. 

Той каза, че по-голяма част от творческия екип, работил по първите пет сезона, ще участва и в "Под прикритие" 6, като например сценаристите Борислав Захариев, Слави Ангелов и Ваня Николова.

Снимка 652305

Източник: БНТ

Шестият сезон ще бъде режисиран от Виктор Божинов - именно той бе зад камерата и на повечето епизоди досега. Колкото и да ни се искаше, креативният екип на продукцията не издаде кой знае какви подробности около сюжета, защото в момента тече процес на писане на сценария.

Очаква се снимките да започнат още това лято - предимно в София и околностите. Виктор Божинов обаче загатна, че снимачният процес ще се прехвърли и по Черноморието, като работа на терен ще има и във Франкфурт, а по всяка вероятност и в Малта.

Ивайло Захариев и делото за "Под прикритие" - отговорът на БНТ

Прав ли е Ивайло Захариев - отговорът на БНТ

Развитие по случая с "Под прикритие"

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков заяви, че ако всичко върви по план, очакват шести сезон да се завърти по националната телевизия още през 2025 г.

анкета

Смятате ли, че шести сезон на "Под прикритие" ще се окаже успешен?

Виж резултати

Да, няма как да сбъркат 41.7%

Щом Куката и Джаро са там, на мен ми стига 26.0%

Не, пет сезона бяха достатъчни 28.1%

Не съм го гледал, но ще наваксам 4.2%

Друга важна и интересна новина, която Кошлуков разкри, е, че е постигната договорка с HBO Max и досегашните сезони на "Под прикритие" ще бъдат добавени към каталога на стрийминг платформата им.

На фокус

Колкото до сюжета - голямата новина със сигурност е, че Михаил Билалов и Мариан Вълев ще са част от новия сезон, влизайки в ролите на Петър Туджаров - Джаро и Росен Гацов - Куката. Не е ясно какво точно ще бъде тяхното участие, но бе загатнато, че част от епизодите ще бъдат с ретроспективен характер, а някои дори като предистория.

"Аз съм това, което съм, благодарение на "Под прикритие"", заяви Мариан Вълев за решението си да участва отново в сериала.

"Вечерното шоу" на БНТ - вече с Андреа Банда Банда, а не с Георги Любенов

"Вечерното шоу" на БНТ - вече с Андреа Банда Банда, а не с Георги Любенов

Рокада на екрана

По време на пресконференцията бе загатнато, че може да видим и други добре познати от първите сезони лица. Към момента не е ясно кои ще бъдат актьорите в новите роли, но Божинов разкри, че един от тях ще бъде Юлиан Вергов. Той ще вземе една от главните роли в новия сюжет, но подробности около героя му засега няма.