Какво точно се е случило между Диана Димитрова и Юлиан Вергов преди години се превърна в една от най-коментираните теми през последните месеци. Вчера, 27 март, в официално писмо до медиите от екипа на сериала "Откраднат живот" изпратиха позицията си по случая. 

Захари Бахаров, Теодора Духовникова и актьорите, които подкрепиха Юлиан Вергов в скандала с Диана Димитрова

Актьорите, които подкрепиха Юлиан Вергов

Ето какво имат да кажат....

В него те обясняват, че във връзка с твърдението на Диана Димитрова, че над нея е имало заплахи и последвал побой на снимачната площадка пред очите на 30 души от екипа, които не са реагирали, те заявяват, че никой от екипа, който е присъствал на терен в този и в следващите дни, не е станал свидетел на побой, а само и единствено на словесен конфликт. 

Продължават с думите, че снимачният процес на когото и да било от участниците в сериала не е бил спиран заради влошено физическо или здравословно състояние.  Уточняват, че не е търсена или давана лекарска помощ и актрисата Диана Димитрова не е отсъствала нито час от снимачния процес, в този или някой от следващите дни от датата, на която твърди, че й е нанесен побоя.

Диана Димитрова обаче не е съгласна с твърденията на хората от екипа на сериала. В своя Facebook профил тя нарича изказването им "поредната фалшива информация, целяща да ме дискредитира."

В поста си актрисата прилага снимачната програма, която се изпраща до всички, които трябва да присъстват на снимачния ден, с което показва, че 20 от въпросните 31 човека от екипа, подписали изявлението, не са били на терен в деня на инцидента. "На 14.11 не присъстват следните лица и ясно се вижда разминаването в снимачната програма", пише Диана Димитрова.

Диана Димитрова и новият ѝ коментар във Facebook, след официалната позиция на Юлиан Вергов

Диана Димитрова има още какво да каже на Юлиан Вергов

Защо актрисата не е съгласна с думите му

Освен това актрисата прилага информация за датата, часа и годината от снимковия материал на нараняванията ѝ, чиято експертиза потвърждава травмите и времето, в което са се случили. Диана Димитрова уточнява, че първият ѝ снимачен ден след случилото се е на 17.11.2017 г. и то с втори екип.

Актрисата продължава с изясненията, че художник гримьорката Грета Манчева казва, че я е гримирала за сцена 47/17 на 14.11.2017 г., a в обедната почивка е третирала лицето ѝ със замразяващ спрей "Репарил" в гардеробната.

"Потвърждава и колко голяма е била травмата на лицето ми. Нейните показания бяха редуцирани в официалната преписка от Софийска районна прокуратура", пише още Диана Димитрова.

"Според експертизата часът, датата и травмите съвпадат от снимковия материал, а единственият свидетел след побоя от тримата посочени в показанията дадени от мен, който не лъже - Грета Манчева, не фигурира в списъка. Според експертизата снимките са автентични и това не е грим. Според експертизата тези наранявания са реални. В този ден и час бях на работа здрава, а след това си тръгнах обезобразена", уточнява актрисата. 

Диана Димитрова завършва публикацията си с думите, че не желае да мълчи за насилието повече и макар да разбира, че хората искат да си запазят работните места и връзките за бъдещи проекти, не смята случващото се за редно.

Позицията на екипа на "Откраднат живот" за предполагаемия побой на Диана Димитрова

Екипът на "Откраднат живот" отговори на обвиненията на Диана Димитрова

Официалната позиция на хората от сериала

"Обществената манипулация е подсъдима. Обществената манипулация от официална телевизия е подсъдима", категорична е тя.