През годините много знаменитости са признавали, че са взимали наркотици. Сега същото прави и семейството на Уил Смит, като разкрива и повече подробности за причините.

Оскари 2023, Джими Кимъл, Уил Смит, Том Круз и как водещият се пошегува с тях

Шегите на Джими Кимъл с Уил Смит и шамара

Без шамари тази година на Оскарите

Джейдън, най-голямото от децата на Джейда Пинкет и Уил Смит, казва, че именно майка му е "въвела" цялото семейство в употребата на психеделици. На състоялата се тази седмица конференция Psychedelic Science в Денвър, 24-годишният актьор разказва, че използването на тези вещества подобрява връзката му с близките и увеличава съпричастността му към другите.

"Мисля, че майка ми всъщност беше първата, която направи тази стъпка за семейството. Първо ги взимаше само тя за продължителен период от време, но в крайна сметка след това и всички останали започнаха", споделя Джейдън Смит.

Той изтъква, че положителното въздействие от приемането на психеделици при него се изразява във връзката му със сестра му Уилоу (22 г.), и полубрат му Трей (30 г.), който е дете на Уил Смит и бившата му съпруга Шери Зампино.

"Братята и сестрите могат да спорят толкова много и да се бият толкова много, и Бог знае, че и ние сме го правили преди. Но нивото на любов и съпричастност, което сега мога да изпитам към тях чрез психеделичните преживявания и извън тях, е нещо дълбоко и красиво", разказва още Джейдън Смит.

Уил Смит, Джейдън Смит и Джейда Пинкет Смит

Източник: GettyImages

Уил Смит, Джейдън Смит и Джейда Пинкет Смит

По думите му психеделиците помагат и на роднините му да "отворят" умовете си и да се откъснат от старите начини на мислене, които са ги въвличали в много спорове.

Синът на Уил Смит не уточнява какъв вид психеделици използва семейството му, но те и преди са говорили за употребата си на "магически гъби". Миналата година той споделя в интервю, че вярва в действието им да "разширят съзнанието" и да зареждат с "духовни преживявания и мистични състояния".

През 2019 г. пък Джейда Пинкет, съпругата на Уил Смит, разкрива, че е използвала екстази, докато се е борила с депресията. Тогава е и пиела много, пушела е трева и се е опитвала да успокои ума си, пише Daily Mail.

"Знаех, че съм на път към пристрастяване. Бях наясно за това", признава тя. Освен употребата на наркотици, тя е имала дори и самоубийствени мисли и е била в абсолютен "емоционален колапс".

Джейда разказва още, че по това време се е чувствала "напълно извън контрол". "Дори не мисля, че в този конкретен момент разбирах през какво преминавам. Бях в тежка депресия. И се борих с това години наред. Събуждането сутрин беше най-лошата част от деня."

Оскари 2023, Хали Бери, Уил Смит и защо актрисата замени актьора на сцената

Кой замени Уил Смит на Оскарите

Наложителна рокада

Съпругата на Уил Смит винаги и била искрена и открита. Както в интервюта, така и в социалните мрежи дори е споделяла за това, че пие много алкохол и то всякакъв - вино, водка, ром и други силни напитки.