Церемонията по връчването на Оскарите винаги е изпълнена с много вълнение около това кои ще са победителите и какви визии ще изберат звездите за голямата вечер.

Оскари 2023, Everything Everywhere All at Once и кои са големите победители

Ето кой грабна Оскар тази година

И победителят е...

Но след случилото се миналата година няма как да не се питаме и дали отново няма да видим проява на агресия и насилие. Е, тази година шамари нямаше, но шегите за случилото се преди 12 месеца бяха неизбежни.

Още няколко дни преди церемонията Джими Кимъл, който бе водещ за трети път, се пошегува, че ако някой излезе и му удари шамар, ще си направи бърза сметка - ако въпросният човек е по-дребен от него, ще го пребие, но ако е Скалата - ще бяга.

Е, Кимъл не спести шегите и в монолога, с който откри церемонията. "Ако някой извърши акт на насилие по време на шоуто, ще бъде награден с Оскар за най-добър актьор и ще му бъде разрешено да изнесе 19-минутна реч."

Джими Кимъл не пропусна да се пошегува и с присъстващите в залата. "Ако по време на церемонията се случи нещо непредвидимо или диво, просто направете това, което направихте миналата година - нищо."

Шегите на водещия не подминаха и Том Круз и Джеймс Камерън, които не бяха в Dolby Theatre. Кимъл каза, че двамата души, които настояват да ходим на кино, сега не са там. Според него, Камерън не е присъствал, защото е разочарован, че не е номиниран за най-добър режисьор за "Аватар: Природат ана водата", пише TODAY.

Оскари 2023, Хали Бери, Уил Смит и защо актрисата замени актьора на сцената

Кой замени Уил Смит на Оскарите

Наложителна рокада

Колкото до Круз, пред People негови представители са заявили, че е зает със снимките на осмия филм за "Мисията невъзможна", които не се провеждат в САЩ. Затова е бил възпрепятстван да присъства.