Макар да измина цяла една година, всички все още говорят за шамара, който Уил Смит зашлеви на Крис Рок по време на Оскарите. 

Оскари 2023, Everything Everywhere All at Once и кои са големите победители

Ето кой грабна Оскар тази година

И победителят е...

По този начин актьорът явно заяви, че не търпи да се шегуват с жена му пред него, но това избухване му коства доста сериозна санкция. На Смит му бе забранено да присъства на Оскарите през следващите 10 години, като преди това самият той напусна Академията по филмово изкуство.

С наказанието на Смит обаче се отвори една голяма въпросителна. По традиция победителите от предната година връчват наградата на настоящите победители. Но при положение че Смит, който миналата година спечели наградата за най-добър актьор, не може да присъства, той бе заменен.

Снимка 610043

Източник: GettyImages

И той не от кой да е, а от Хали Бери. Актрисата се качи на сцената заедно с Джесика Частейн, която миналата година грабна Оскар за най-добра актриса в главна роля, за да обявят, че Мишел Йео и Брендън Фрейзър са големите победители тази година.

Но тази традиция не се нарушава за първи път, пише Variety. През 2010 г. Робин Уилямс връчи наградата за най-добра актриса в поддържаща роля вместо Хийт Леджър. Припомняме, че актьорът получи Оскар посмъртно през 2009 г.

Оскари 2023, червения килим и защо тази година бе в друг цвят

60-годишната традицията, която Оскарите нарушиха

Всяко нещо има своя край

Също така през 2018 г. Джоди Фостър и Дженифър Лорънс се качиха на сцената, за да заместят Кейси Афлек, който тогава получи обвинения в сексуален тормоз.