Колкото повече наближават Коледните празници, толкова повече ни се приисква вече да започнем да си приготвяме традиционни сладки и солени домашни вкусотии. И може и да останем изненадани, но се оказва, че някои знаменитости също обичат да прекарват време в кухнята и да забъркват различни рецепти, с които да предизвикват кулинарните си умения.

Салма Хайек и появата й в два блестящи тоалета един след друг

Неочакваната слабост на Салма Хайек

Актрисата успява да ни изненада

И една от тези известни личности със страст към вкусната храна и приготвянето ѝ, е Салма Хайек. За нея спокойно можем да кажем, че в кухнята се чувства също толкова уверена, колкото и пред камера.

Актрисата разкрива, че заедно с майка ѝ никога не са пропускали да готвят за Коледа. "Готвенето е начин семействата да се обединят", допълва Салма Хайек и издава също, че всяка година ястията ѝ за празника са нови и различни.

"Нямам рецепти. Обичам да наблюдавам храната и да измислям рецептата на момента. Това е моят "специалитет". Мога да импровизирам, ако нямаме точните съставки. Когато имаш деца, се научаваш да правиш и това", споделя актрисата.

Още нещо, интересно за страстта ѝ към готвенето е, че тя не помни почти никоя от рецептите си, точно защото всеки пък се получава уникална и "се случва веднъж в живота", както казва самата Салма Хайек.

Според нея празниците, традициите в семейството, както и носталгията по детството, са универсални теми в живота и всички те присъстват дори и в испаноезичния филм El Sabor de la Navidad, който тя продуцира заедно с Хосе Тамез. Историята в него обаче има модерно звучене и е особено подходяща за празничния сезон, тъй като е точно на коледна тематика.

Пред People Салма Хайек продължава разказа си за традициите в своето семейство. Тя не крие, че те са се променили откакто от 2009 г. е омъжена за френския бизнесмен Франсоа-Анри Пино и е мащеха на трите му деца от двете му предишни съпруги.

Французинът е баща на Франсоа (25 г.) и Матилд (22 г.) от бившата си съпруга Дороте Лепер, както и на Августин (17 г.) от модела Линда Еванджелиста. След като се жени за Франсоа-Анри Пино, Салма Хайек ражда дъщеря им Валентина, която сега е на 16 години.

С любов за Салма Хайек - Линда Еванджелиста с емоционално признание

Жестът на Салма Хайек към Линда Еванджелиста

Голямото сърце на актрисата

"Всяка година правим една Коледа с моето мексиканско семейство и една Коледа с моето френско семейство", уточнява актрисата и се шегува, че единият празник винаги е "фалшив", защото не се празнува на 25 декември. "Но ни се струва много истински. Просто е в друг ден", допълва Салма Хайек.