Когато през септември миналата година стана ясно, че Софи Търнър и Джо Джонас са се разделили, всички бяха изненадани, тъй като бракът им продължи едва четири години. За краткия си съвместен живот обаче те разраснаха семейството си с две деца. През 2020 г. се роди дъщеря им Уила, а две години по-късно и второто им момиченце - Делфин.

Софи Търнър на 28

Софи Търнър в 21 факта

Защото някой днес има рожден ден

От новината за развода на двойката досега в медийното пространство се появиха много предположения за това какви може да са били причините. Първото си интервю, в което говори напълно откровено за този труден период в живота си, Софи Търнър дава чак сега.

Актрисата е звездата на корицата на юнския British Vogue и освен за личния си живот, тя споделя повече и за предстоящия си сериал Joan, който в шест епизода разказва истинската историята на известната обирджийка на бижута Джоан Ханингтън.

В началото на интервюто обаче фокусът пада върху живота ѝ в Англия, откакто е разделена с Джо Джонас. След новината, че изпълнителят е подал молбата за развод, в медиите лавинообразно започнаха да излизат заглавия, които хвърлят вината за разпадането на брака изцяло върху актрисата. Появиха се твърдения, че тя обича да купонясва, докато той предпочита да си стои вкъщи и съответно начина им на живот е различен.

"Това бяха най-лошите няколко дни в живота ми", не крие Софи Търнър и допълва: "Спомням си, че бях на снимачната площадка, имах договор да бъда на снимачната площадка още две седмици, така че не можех да си тръгна. Децата ми бяха в Щатите и не можах да стигна до тях, защото трябваше да довърша Joan. И всички тези статии започнаха да излизат..."

Актрисата признава, че това е било болезнено изживяване, чувствала е вина и се е измъчвала като майка. Но в същото време е устояла на натиска, като си напомня, че е добра майка, която също така никога не е била купонджийка.

Друго, което ѝ е помогнало, за да преодолее медийния шум, е бил целият екип на сериала Joan, с който е работила. "Те бяха моята емоционална подкрепа, моето семейство. Наистина не знам какво щях да правя без тях", споделя Софи Търнър. Освен това тя признава, че чрез работата си и ролята си на Джоан действително е успяла да обработи чувствата си.

Актрисата е откровена и относно първата си бременност, която издава, че е била изненадваща. Спомня си, че е разбрала, че е бременна по време на почивка в Бали.

"Може би защото бях толкова млада, обмислях цяла седмица. За щастие там имаше терапевти, които да ми помогнат да осмисля нещата. Казах на съпруга ми, когато се върнах. Спомням си, че му хвърлих теста за бременност, като му казвах: "Какво мислиш, че трябва да направим? Мислиш ли, че трябва да го родя?" Когато си в началото на 20-те, животът е толкова несериозен. В този момент наистина не знаех дали искам да бъда майка, но нещо се промени в мен този ден. Просто знаех, че трябва да го родя", допълва Софи Търнър.

Колкото до втората бременност, този път е била планирана. Причината заедно с Джо Джонас да се решат на второ дете, е свързана с честите им пътувания по работа.

"Тъй като бившият ми и аз пътуваме толкова много, исках Уила да има брат или сестра. Исках да се имат един друг. Те са толкова забавни, абсолютни момичета и слънчевите лъчи в живота ми", споделя актрисата.

Тя издава също, че бременността и майчинството са ѝ помогнали в борбата с хранителното разстройство. Освен това откакто е обратно в родната си Великобритания се справя по-добре и с тревожността, и депресията, за които преди е приемала лекарства.

По-нататък в интервюто си Софи Търнър се връща към детството си, курсовете по актьорско майсторство, на които я е записала майка ѝ, както и ранната слава, която я застига още едва на 13 години с пробива в "Игра на тронове". Актрисата си спомня също и първата си среща с тогава бъдещия си съпруг Джо Джонас.

"Джо току-що ми беше изпратил съобщение в Instagram. Доведох брат си и всичките си приятели, защото не знаех дали не е измама", казва тя.

Но това, което следва, е бурна романтика. Изпълнителят от Jonas Brothers, който е шест години по-голям от нея, ѝ предлага брак само година след като се запознават. Две години по-късно са вече женени и тя се мести в Лос Анджелис. Признава обаче, че там се е чувствала изолирана и тревожна.

"Имаше и много внимание към тримата братя и съпругите. Е, винаги са ни наричали "съпругите" и мразех това", не крие актрисата. Не след дълго тя и съпругът ѝ се местят в Маями, но там също следва културен шок. След всички новини за простреляни деца, като майка Софи Търнър няма как да не се разтревожи. Затова взима решението да се върне в Обединеното кралство.

А обратно у дома създава ново приятелство. И то не с кого да е, а с Тейлър Суифт, която преди години също е имала връзка с Джо Джонас. Именно певицата обаче е помогнала на Софи Търнър в момент, в който не е имала къде да отседне в Ню Йорк. Тейлър Суифт веднага е предложила мястото си безплатно. "Никога не съм била по-благодарна на някого, както на нея, защото тя приюти децата ми и мен и ни осигури дом и безопасно пространство. Тя наистина има златно сърце", споделя актрисата.

Колкото до отношенията ѝ момента с бившия си Джо Джонас, тя издава, че повече от всичко се надява да изгради функциониращо съвместно родителство с него.

Софи Търнър и Пелегрин Пиърсън - първата им обща снимка в социалните мрежи

Софи Търнър вече не крие новото си гадже

Ски, приятели и разпускане край бесейна за актрисата

"Не съм доволна от начина, по който се разви всичко, особено що се отнася до децата ми. Те са жертви на всичко това. Но мисля, че правим най-доброто, което можем. Уверена съм, че можем да се справим. Джо е страхотен баща на децата ни и това е всичко, което мога да искам", допълва Софи Търнър.