След като преди дни Том Ханкс и Рита Уилсън обявиха, че са преборили COVID-19 и се върнаха обратно у дома, още една известна личност успя да излезе победител от битката с вируса, въпреки че попада в най-рисковата категория.

Миналата седмица принц Чарлз обяви, че след проявата на леки симптоми му е бил направен тест за новия коронавирус и той се е оказал положителен. Това внесе известен смут в кралските среди, а и сред хората, които са се срещали с него в последните дни, защото не се знае на кого може да е предал заразата.

Синът на кралица Елизабет Втора се подложи на карантина в дома си в Шотландия заедно със съпругата си Камила, а вече може да се похвали, че е напълно здрав и новите му тестове за COVID-19 са отрицателни.

Снимка 473637

Източник: GettyImages

След тези резултати британският престолонаследник слага край на изолацията, която по препоръка на британските здравни власти е едва седем дни. Чарлз се връща към обичайните си задължения, като все пак се съобразява с необичайната ситуация, отменила редица срещи и събития, пише CNN.

Принц Чарлз, коронавирусът и положителната проба на бъдещия крал

Принц Чарлз с коронавирус

Кралският двор потвърди

Камила обаче остава още известно време под карантина, за да се проследи дали няма да развие симптоми, въпреки че тестовете й досега са все отрицателни.