Макар и достигнала цели 74 години, Камила Паркър, Херцогинята на Корнуол, сподели, че така и не се научила да готви. Даже нещо повече - никога не е обичала да експериментира в кухнята, а в редките моменти, в които го е правила, се е стигало до "кулинарни бедствия". И това са собствените ѝ думи.

Камила Паркър, Vogue Великобритания и какъв е поводът да бъде на корицата на списанието

Дойде редът и на Камила

Бъдещата кралица консорт - на корицата на Vogue UK

Камила, която от години е омъжена за британския престолонаследник принц Чарлз, има две деца от предишния си брак. "Винаги готвех за децата, докато растяха. Стараех се те да се хранят добре. Но никога не съм обичала приключенията в кухнята. Когато бях съвсем млада, посещавах готварски курс в Съсекс, но така и не се научих да готвя наистина добре", споделя херцогинята.

"И не само че никак не ми се получаваше, а дори постоянно правех бедствия в кухнята. Даже бих могла да издам книга с всичките си кулинарни неудачи", допълва с усмивка Камила.

А вероятно няма и особена нужда Камила да се заседява в кухнята, предвид многобройния персонал, с който разполагат тя и Чарлз в дома си.

И все пак, понякога на херцогинята ѝ се приисква да приготви нещо лично за съпруга си. Някои по-прости неща като печена риба с масло и билки. Поднесена със салата, приготвена със зеленчуци директно от градината - за която самата Камила се грижи. С помощта на Чарлз.

"Обичам зеленчуковата градина, особено през лятото. Много се гордея с белите си праскови. Съпругът ми е отличен градинар и дори се конкурираме по отношение на плодовете и зеленчуците, които всеки отглежда."

Освен рибата, сред любимите ястия на Камила е и бобът. В комбинация с препечен хляб, пише Bang Premier.

А на въпросът дали херцогинята знае какво би избрала за последно хранене в живота си, тя без да се замисля отвръща: "Последната ми вечеря вероятно ще включва моите собствени аспержи, поляти с много масло. Ризотото на Анджела Хартнет (известна английска готвачка), както и картофи с пресен боб и грах от моята градина. Не бих пропуснала и десерта - като например, сладолед с черен шоколад. А към него бих добавила ягоди и малини, и много сметана.

Камила Паркър, принц Чарлз и приемът в семейния им дом Кларънс Хаус

Милите спомени, които пазят Камила и Чарлз

Херцогинята на Корнуол открехна вратите на дома си

И защо не към всичко това и чаша розе. И предвид че това ще бъде последната ми вечеря - вероятно чашите ще бъдат две."