Херцогинята на Корнуол ще се появи в специално издание на списание Vogue това лято, за да отбележи 75-ия си рожден ден. Фотосесията на Камила Паркър се е състояла миналата седмица с малък екип от служители на списанието и дворцови помощници, всички заклети да пазят тайна, съобщават от Daily Mail. 

Принц Чарлз, Камила Паркър, Денят на Свети Патрик и чашата бира в Ирландския културен център

Какво не му се отдава на Принц Чарлз

Несръчните опити на бъдещия крал на Англия

Според Insider сесията е била договорена след няколко срещи между херцогинята и Едуард Енинфул, главен редактор на британския Vogue. Източникът казва: "Разговорите продължават от месеци, така че това е в процес на подготовка от дълго време. Моментът беше внимателно обмислен и нейният 75-ти рожден ден беше най-удачното време.

Очаква се Камила, която навършва 75 години на 17 юли, да се появи на корицата на модната библия, като същевременно ще има и интервю с нея. Смята се, че Елизабет Втора, която изрази нейното "искрено желание" Камила да бъде кралица консорт, когато принц Чарлз се качи на трона, одобрява проекта на Vogue.

Участието на Камила ще се разглежда и като демонстрация на подкрепа за родения в Гана главен редактор Едуард Енинфул, който отстоява разнообразието през петте си години начело на списанието.

Снимка 572997

Източник: GettyImages

Миналата година той пое ролята на глобален посланик на благотворителната организация Prince's Trust, която беше основана от принц Чарлз през 1976 г. А миналата седмица Енинфул беше домакин на гала събитие за благотворителност в Ню Йорк, на което присъстваха супермоделите Кейт Мос, Наоми Кембъл, сестрите Хадид и Карли Клос.

Появата на Камила в британския Vogue идва месеци след като кралица Елизабет украси корицата на априлското издание в чест на своя платинен юбилей. Това е първата поява на кралицата в списанието по време на историческото ѝ управление.

Заглавието на броя гласи: "Платинена кралица: Vogue празнува 70-годишния юбилей на Нейно Величество на трона".

През 2016 г. Кейт Мидълтън се появи на корицата за стогодишнината на списанието, а през 2019 г. Меган Маркъл гостува като редактор на септемврийския брой на Vogue. Принцеса Даяна също е била на корицата на престижното модно списание.