Лара Тръмп - снахата на бившия президент Доналд Тръмп, се появи в телевизионното предаване Tucker Carlson Tonight, където говори с гост-домакина Уил Кейн за обиска на ФБР в резиденцията на нейния тъст в дома му Мар-а-Лаго във Флорида. Съобщава се, че агентите са търсили строго секретни документи, които бившият президент е взел със себе си, когато е напуснал Белия дом.

"Говорихте ли с бившия президент? Как се справя? Какво е отношението на семейството?", пита водещият.

"Говорих с моя тъст и трябва да ви кажа, че той е толкова шокиран, колкото и всеки друг."

Ивана Тръмп, Доналд Тръмп, Мелания Тръмп и кой присъства на погребението на първата съпруга на бившия американски президент

Изненадата на погребението на Ивана Тръмп

Неочаквани опечалени гости

През февруари тази година Националният архив на САЩ излезе с позиция, според която са били възстановени цели 15 кашона с документи от имението на Тръмп във Флорида, включително такива с гриф "строго секретно", припомнят от Yahoo Life.

Ерик Тръмп и Лара Тръмп

Източник: GettyImages

Ерик Тръмп и Лара Тръмп

"Същността тук е, че всички сътрудничат", каза Лара Тръмп. "Всеки от екипа на моя тъст е сътрудничил с ФБР, с всеки орган, който поиска нещо досега."

По-нататъшния разговор Лара Тръмп неправилно заявява, че бившият президент е имал правомощията да занесе секретните документи в дома си. По този начин той всъщност е нарушил Закона за президентските архиви, приет в отговор на скандала Никсън Уотъргейт.

Джаред Къшнър, Breaking History: A White House Memoir и разкритията на зетя на бившия президент Доналд Тръмп

Тайната, която зетят на Доналд Тръмп е пазел

Джаред Къшнър споделя открито в книгата си Breaking History: A White House Memoir

Федералният закон на САЩ забранява изнасянето и съхраняването на секретни документи на места, които не са предварително одобрени. Нарушителите могат да бъдат осъдени на до пет години затвор.

Според медиите, сред въпросните документи са писма от севернокорейския лидер Ким Чен Ун и писмо от предшественика на Тръмп, Барак Обама. Обикновено президентската кореспонденция в САЩ се архивира и съхранява за наследниците.

Снимка 583642

Източник: GettyImages

"Моят тъст, както всеки, който е бил около него достатъчно време, знае, обича да пази неща като изрезки от вестници, изрезки от списания, снимки, документи... Като той имаше всички правомощия, Уил, да вземе от Белия дом", каза снахата на Доналд Тръмп. "И отново искам да подчертая, че той сътрудничи във всяка една стъпка." 

За обиска на дома му се оплака самият Тръмп в своята социална мрежа Truth Social, наричайки действията на федералните агенти "прокурорско нарушение".

Ивана Тръмп, гробът й на голф игрището на Доналд Тръмп и колко данъците ще си спести фамилия Тръмп така

Как семейство Тръмп се възползва от смъртта на Ивана

И смъртта може да е повод да спестиш данъци

"Това са мрачни времена за нашата нация, след като моят красив дом, Мар-А-Лаго в Палм Бийч, Флорида, в момента е под обсада и е окупиран от голяма група агенти на ФБР", се казва в изявлението на Тръмп в Truth Social.