Ивана Тръмп почина в дома си в Ню Йорк на 14 юли тази година. Погребението на 73-годишната първа съпруга на Доналд Тръмп се състоя на 20 юли, като самата церемония беше в църквата "Сейнт Винсънт Ферър" в Манхатън.

Ивана Тръмп, Доналд Тръмп, Мелания Тръмп и кой присъства на погребението на първата съпруга на бившия американски президент

Изненадата на погребението на Ивана Тръмп

Неочаквани опечалени гости

След това последна интересната част - Ивана беше погребана в Trump National Golf Club в Бедминстър, Ню Джърси.

Може да звучи странно, но гробът й наистина е на голф игрището на Доналд Тръмп. А според редица анализатори, включително и Едуард Хелмор от Guardian, причината за това съвсем не е сантиментална.

Снимка 582900

Източник: GettyImages

Напротив - според данъчната система в Ню Джърси гробищата не се облагат с данък върху недвижимите имоти, освободени са от други такси, както и от бизнес данъци, данъци върху продажбите, данъци върху доходите и данъци върху наследството, коментират от Insider.

Друга медия - ProPublica, напомня, че още преди години тръстът на семейство Тръмп се е опитал да регистрира друг свой имот в Ню Джърси като "гробище с нестопанска цел". Тогава не се е получило, но явно смъртта на Ивана дава чудесна възможност на наследниците й да си спестят милиони под формата на данъци.