Доналд и Мелания Тръмп отдавна вече не обитават Белия дом, но животът им там е оставил своите следи у мнозина, които са имали възможността да бъдат негови странични наблюдатели. И разкритията не спират. А поредната порция идва от авторката на книгата American Woman: The Transformation of the Modern First Lady, from Hillary Clinton to Jill Biden Кейти Роджърс.

Доналд Тръмп се обясни в любов на Мелания - какво цели с това

Когато Доналд се обясни в любов на Мелания

Точно в негов стил

Тя е и кореспондент на няколко медии и следи отблизо дейността на американските Първи дами през последните десетилетия. Освен това провежда десетки интервюта с близки и служители на бившото Първо семейство. А от разкритията й, публикувани в книгата, разбираме, че въпреки че на публични места двамата винаги са усмихнати и подкрепящи се, зад кулисите често имат сблъсъци на мнения и характери.

Оказва се, че Доналд и Мелания Тръмп имат коренно различни виждания по почти всички теми - както обичайни ежедневни, така и с много по-голяма значимост.

По думите на Роджърс, съпрузите са имали чести спорове за това кой телевизионен канал ще се гледа както в Белия дом, така и в правителствения самолет. Първата дама е следяла внимателно информационния поток, интересувайки се най-вече от това как тя и съпругът й се отразяват в него. А за целта е предпочитала да се информира най-вече от CNN.

Снимка 574169

Източник: GettyImages

Доналд Тръмп обаче бил на друго мнение и предпочитал новините на Fox News. И за да остави съпругата си без избор, е наредил всички телевизори в самолета им, както и в хотелските стаи, в които тя се настанява, да излъчват само предпочитания от него канал.

Ако това е до известна степен разбираемо, но не толкова е конфликтът между съпрузите по отношение на декорацията в Белия дом. Напълно нормално е да сметнем, че тя е работа на Мелания Тръмп и Доналд няма много-много претенции. Но се оказва, че не е точно така. 

Още докато Първата дама живее заедно със сина си Барън в Ню Йорк, тя започва да поръчва мебели и декорации за новия си временен дом и дори споделя с вълнение части от процеса. Оказва се обаче, че от разстояние не може да има контрол над случващото се и съпругът й променя голяма част от поръчаните от нея вещи, за да обзаведе спрямо своите виждания.

Снимка 571381

Източник: GettyImages

А за да има все пак своето място, което да пасва на стила й, Мелания Тръмп си обзавежда собствена спалня в Белия дом. Грижи се и за интериора в стаята, която е отредена за нейната покойна вече майка. И някак и вълкът остава сит, и агнето цяло. До следващия сблъсък.

Той този път е на много по-значима тема, на която вижданията им отново се разминават. Докато бившият държавен глава предпочита за заема неутрална позиция по някои спорни теми, засягащи пряко американската общественост и свързани с расизъм и други недопустими прояви, съпругата му предпочита да се дистанцира от него и да заявява твърдата си позиция. Особено когато става дума за насилие, което за нея е недопустима форма на изразяване, пише People.

Един от най-отличителните начини, по които Мелания е утвърдила своята независимост и дистанцираност от съпруга си, е в това как тя реагира - или не - на скандалите с негово участие. Примерът, който Роджърдс дава, е с признанията на порно актрисата Сторми Даниел, която през 2018 г. заяви, че Тръмп й е платил голяма сума, за да си мълчи, че двамата са били интимни, когато Първата дама е била бременна със сина им.

Мелания Тръмп и причината да не е до Доналд Тръмп по време на предизборните обиколки

Защо Мелания не е до Доналд по време на предизборната надпревара

Има си основателни причини

След тези разкрития Мелания Тръмп отказа планирано задгранично пътуване с Доналд и по този начин даде ясен знак както на него, така и за всички други, че подобни разкрития никак не й харесват. А и по свой начин успява да го унизи пред всички, доказвайки, че приема твърденията за истина.