Всъщност, Беър Грилс дори е писал книга, посветена на веган диетата си, към която се е придържал години наред. Но явно вече е започнал нова глава в здравословния си начин на живот.

В скорошното си интервю за GQ Беър признава, че официално се е отказал да бъде веган. Той сподели още защо е взел това решение и как са се променили хранителните му навици от тогава.

От години 48-годишният водещ на предаването по Discovery "Оцеляване на предела", с което стана и известен, беше открит привърженик на веганството. Сега обаче споделя, че е против ядките. "И против зърнените храни, пшеницата и зеленчуците. Те се отразиха негативно на здравето ми."

Беър обяснява, че е усетил как веган диетата е разклатила здравето му и след като преди около две години е дал положителна проба за Covid, е решил да приема повече от храните, които е смятал за полезни. Ядял е доста зеленчуци и е пиел много прясно изстискани сокове. От консумацията им в дози, по-големи от обичайното обаче, са пострадали бъбреците му, които едва не са образували камъни.

"Колкото повече проучвавах, забелязвах, че суровите зеленчуци действително не са добри за теб. Затова започнах да включвам пържоли от качествено месо и черен дроб. Обядът ми се състои от месо, яйца и млечни продукти, много масло и плодове. Черен дроб ям почти през ден. И започнах отново да ставам по-силен."

Би било заблуда обаче да си мислим, че Беър Грилс изобщо вече не яде зеленчуци. Самият той признава, че от време на време си хапва от тях, но хранителните му навици са доста по-различни.

Беър Грилс, Treasure Island и алергичната му реакция към ужилване от пчела

Към какво е алергичен Беър Грилс

Човекът може да оцелее навсякъде, но не и от ужилване

"Промених начина си на мислене, който вече не е в посока колко чудесни са зеленчуците, а в осъзнаване, че сме имали милиони години еволюция, които са ни създали така, че да се храним с месо, мляко и яйца. И плодове - сладки, в ярки цветове, и много мед. Така храненето е и много по-забавно."