На 16 януари 2008 г. списание „Бакхус" връчи годишните награди в авторитетния конкурс „Ресторант на годината Бакхус - Chivas Regal 2007". На церемонията, която съвпада с излизането на 100-тния колекционерски брой на списание „Бакхус", четирима от най-добрите шеф-готвачи у нас представиха уменията си да приготвят специална храна.

С авангардно шоу в специално изградено гурме пространство в парк „Оборище" списание „Бакхус" обяви победителите в седмото издание на конкурса "Ресторант на годината Бакхус - Chivas Regal 2007". Носител на голямата награда е ресторантът Gourmet Club Classic, София, който през 2006 г. бе избран за „Ресторант на читателите" на списание „Бакхус". Шеф-готвачът Пламен Стамов, ресторант „Силвър Гурме", Златни пясъци, за втори път получи наградата за авторска кухня. Носители на наградите в останалите категории са:

Ресторант на читателите - Chefs, Пасарел

Дебют - Maison Gourmet, София

Bar&Dinner - Brasserie, София

Най-добра селекция на напитките - Мусала палас, Варна

Грамота за принос в развитието на ресторантьорството в България - Орлин Попов, собственик на Chefs' Group

 

За първи път победителите в отделните категории се определят след номинации, излъчени от екипа на списание "Бакхус". Според Емил Коралов, директор на списанието, по този начин самата номинация вече е едно високо признание, чрез което организаторите се надяват да стимулират ресторантьорите, готвачите и сомелиерите в амбициите им за достигане на висока класа.

Новите тенденците в развитието на гурме културата бяха представени от шеф-готвачите Борислав Паунов, Джун Йошида, Пламен Петров и Тони Иванов, които смесиха със светлина и музика готвенето на специална храна.

Церемонията по връчване на наградите в конкурса „Ресторант на годината Бакхус - Chivas Regal" съвпадна с излизането на 100-тният брой на списание „Бакхус", който е колекционерски като съдържание и като визия. Част от страниците му са албум със снимки на най-емблематичните лица, появявали се на страниците на списанието.

От създаването на конкурса през 2001 г. негов основен партньор е Chivas Regal. Носители на голямата награда „Ресторант на годината Бакхус - Chivas Regal" през годините са: 2006 - Мусала палас, Варна; 2005 - Талисман, София; 2004, 2002 - Вишните, София; 2003 - Хеброс, Пловдив; 2001 - Отвъд алеята зад шкафа, София.

Списание "Бакхус" е част от изданията на "Икономедиа АД" - най-голямата група за бизнес медии в България.