Швейцарски учени установиха какво привлича най-много вниманието на дамите в мъжкото тяло - оказва се, че това е добре оформеният мъжки корем.

Участничките в експеримента е трябвало да разгледат 120 снимки на хора в бански костюми от мъжки и женски пол и да дадат оценка за сексуалната атрактивност на представителите на противоположния пол.

По време на експериментите е използвана съвременна технология за проследяване на погледа, за да се установи къде точно и за колко време се фокусира вниманието.

Жените избирали мачовци с добре оформени коремни мускули, като се вглеждали най-дълго в тази част на тялото, отколкото в гърдите или гениталиите.

Участниците в тестовете от мъжки пол пък се вторачвали в гърдите на снимките на дамите по бански, в което няма елемент на изненада.

Снимка 311874

Източник: iStock

Мъжете почти напълно пренебрегвали областта на корема и краката на жените, за сметка на гръдната област.

Учените стигнат до извода, че за да привлекат представителките на нежния пол, мачовците трябва да наблягат най-много на тренировките за плочки на корема.

Според предишни проучвания видът на коремната област на мъжа е силен индикатор за нивата на тестостерон в индивида.

Големите количества коремни тлъстини говорят за ниски концентрации на хормона, което подсказва и за намалено сексуално желание и слаба потентност.