Колкото и да ни е трудно да го повярваме е факт, че есента е вече тук, което означава, че съвсем скоро ще трябва да извадим коледното настроение от гардероба.

Филмите пък са неизменна част от това настроение. Още повече, когато са коледни. И не говорим само за "Сам вкъщи", разбира се, защото има и много други. Някои от тях са по-различни и изпълнение с насилие - като Violent Night например.

В него ще видим Дейвид Харбър в ролята на Дядо Коледа, а първият трейлър, който бе разпространен, ни дава малко по-ясна представа какво ни очаква. Нека започнем с това, че Дядо Коледа е напълно истински и има свръхчовешки способности, които му помагат да обиколи целия свят за една нощ.

Но тази Коледа носенето на радост на децата и яденето на сладки до припадък няма да е единствената му грижа. Защото група наемници нахлува в дома на богато семейство точно на Бъдни вечер и ги взима за заложници. Искат, разбира се, пари и то много.

Дейвид Лийч, Чад Стахелски, Сам Харгрейв - каскадьорите, станали режисьори

Каскадьорите, превърнали се в режисьори

От извършването на опасни каскади до заснемането им

Лошите момчета обаче не са подготвени за пристигането на Дядо Коледа, който се оказва същинска екшън звезда и раздава брутално правосъдие. Филмът е продуциран от 87North Productions, компанията на Дейвид Лийч, която стои зад филми като "Джон Уик", "Убийствен влак" и "Бързи и яростни: Хобс и Шоу".

Violent Night е по кината от 2 декември