Не можем да сме сигурни колко точно хора са очаквали "Спайдърмен: Няма път към дома" да се окаже същински хит в бокс офиса, но това се случи.

"Спайдърмен: Няма път към дома" и рекордните приходи в бокс офиса

Историческо представяне в бокс офиса за "Спайдърмен: Няма път към дома"

Никой и нищо не може да спре Питър Паркър

Е, ясно беше, че филмът със сигурност ще покрие разходите си, но едва ли някой е очаквал, че ще превърти пандемичния бокс офис. 

За едва 12 дни от пускането си по кината филмът успя да влезе в историята. "Спайдърмен: Няма път към дома" успя да спечели малко над 500 милиона долара от бокс офиса в Северна Америка, което го прави първият, продуциран от Sony филм, който достига тази сума.

"Джуманджи: Добре дошли в джунглата" (2017 г.) държеше първото място за компанията до момента с малко над 400 милиона долара. Но това дори не е най-впечатляващото. Според The Hollywood Reporter, "Спайдърмен: Няма път към дома" се превърна в първия филм от началото на пандемията, който преминава границата от 1 милиард долара приходи в бокс офиса.

Том Холанд, ролята на Спайдърмен и почивката от киното, която иска да си вземе

Мисли ли Том Холанд за почивка от киното

Какви са плановете на актьора

Другото впечатляващо е, че въпреки пандемията успя да постигне тези приходи за само 12 дни. По-бързи в достигането на 1 милиард са само "Междузвездни войни: Епизод VII - Силата се пробужда" (12 дни), "Отмъстителите: Война без край" (11 дни) и "Отмъстителите: Краят" (пет дни).