Преди дни стана ясно, че Galaxy S модели на Samsung ще се сдобият с ново попълнение в лицето на невиждан до момента по характеристики и способности смартфон. Неговото име ще бъде Galaxy S20 Ultra.

Малко след това се появиха и първите му изображения, които доста наподобяват тези на S20 и S20+, с които вече разполагахме.

S20 Ultra ще е моделът, който ще разполага с новия 108-мегапикселов сензор на Samsung, казват от OnLeaks.

Снимка 461454

Източник: OnLeaks

Нещо повече - камерата на S20 Ultra ще може да осигури до 100х хибриден зуум (оптика и софтуер), което е истински прецедент при мобилните телефони. Това ще се случва и с помощта на 48-мегапикселова камера за далечно снимане с 10х оптично приближаване.

Към тях ще има и 12-мегапикселов сензор за широкоъгълни снимки, както и Time-of-Flight сензор.

Засега не можем да бъдем сигурни точно с какъв процесор ще разполага флагманът, но дочуваме, че ще бъде наличен във варианти с 12GB или 16GB RAM, което е доста повече от оперативната памет на някои водещи модели компютри.

Друг интересен факт е, че телефонът ще поддържа microSD до 1TB, a максималната вградена памет ще е 512GB.

S20 Ultra ще разполага и с "ултра" батерия от 5000 mAh, която, разбира се, ще може да се зарежда с 45-ватовия адаптор на Samsung.

Samsung Galaxy S20, Galaxy Bloom и как ще се казват новите модели на компанията

Какво знаем за Samsung Galaxy S20 и Galaxy Bloom

Компанията залага на нови имена

Честно казано, нямаме търпение да видим новите флагмани на Samsung в началото на февруари, защото всички индикатори до момента предвещават появата на откровено уникални и иновативни смартфони.