Един от основните акценти на наскоро представения Galaxy S24 Ultra е здравината.

Samsung Galaxy S24, S24+ и S24 Ultra - по-умни, по-здрави и по-иновативни

Samsung Galaxy S24, S24+ и S24 Ultra - по-умни, по-здрави и по-иновативни

Какво ново ни предлага марката

Тази година Samsung заложи на ново Corning Gorilla Armor покритие за екрана и титаниева рамка, като гордо обяви телефона за "най-устойчивия на надраскване досега".

Зак Нелсън от YouTube канала JerryRigEverything се е заел да провери дали действително това е най-здравият флагман на корейския производител досега и резултатите са доста интересни.

Снимка 651840

Източник: YouTube / JerryRigEverything

Във видеото си Нелсън оценява издръжливостта на S24 Ultra, като подлага екрана на драскотини, използвайки различни инструменти.

Драскотини изглежда се появяват, чак когато доста остри и твърди предмети влязат в контакт с панела, като заключението във видеото е, че екранът би трябвало да се справя добре с монети или пясък в джоба.

Интересното е, че драскотините върху новото покритие на S24 Ultra са различни от тези, които се образуват на миналогодишния модел - по-плитки са и целостта на стъклото остава непокътната.

Снимка 651839

Източник: YouTube / JerryRigEverything

При доближаване до пламък обаче екранът побелява след около 30 секунди и на мястото на изгарянето остава перманентно петно.

Целият екран все пак остава функционален и с работещ сензор за отпечатъци.

Уви, титаниевата рамка е не е толкова устойчива на надраскване, колкото би ни се искало, но едва ли някой от нас ще тръгне да я стърже с макетен нож, както прави Нелсън в клипа си.

Снимка 651841

Източник: YouTube / JerryRigEverything

Телефонът е доста устойчив на огъване и изобщо не поддава при натиск, но това е напълно очаквано предвид цената и профила на устройството.

Samsung Galaxy Z Fold 6 и промените, които патентни изображения на смартфона разкриват

Как ще се промени Samsung Galaxy Z Fold 6

Още по-секси, още по-здрав

Цялостно Galaxy S24 Ultra изглежда доста здрав, но въпреки заздравеното стъкло и титана в корпуса едва ли е добра идея да го носим без калъф.