Изкуственият интелект ще промени всичко около нас, а трансформациите, които вече виждаме в редица индустрии и сфери, са едва началото. И едни от първите устройства, които ще яхнат вълната на граничещите със свръхестественото интелигентни технологии, разбира се, са смартфоните.

Samsung Galaxy S24, S24+ и S24 Ultra - по-умни, по-здрави и по-иновативни

Samsung Galaxy S24, S24+ и S24 Ultra - по-умни, по-здрави и по-иновативни

Какво ново ни предлага марката

Затова и съвсем закономерно Samsung избра да превърне тазгодишните си водещи модели в своеобразна покана за всеки от нас към дълбините на изкуствения интелект. Galaxy AI е основният акцент в новите Samsung Galaxy S24 и Galaxy S24+, с която корейският производител вкарва изкуствения интелект директно в ръцете на потребителя.

Снимка 657479

Източник: Samsung

Моделите обаче печелят и от Galaxy AI екстрите, които тотално променят начина, по който ползваме телефона си и правят избора на ново устройство доста лесен.

Кой е моят модел

Galaxy S24+ e с малко по-голям екран и по-висока резолюция (6.7 инча, QHD+), докато Galaxy S24 е по-компактен и лек (6.2 инча, FHD+).

Снимка 657480

Източник: Samsung

И двата телефона са с еднакви процесори, разработени по четири-нанометрова технология, но Galaxy S24+ идва с повече RAM за любителите на игрите и по-тежките приложения.

Камерите им са напълно идентични и с ултраширок, широк и телефото обективи с оптична стабилизация и оптичен зуум.

Galaxy S24+ идва и с по-голяма батерия от 4900mAh, докато тази на Galaxy S24 е с 4000mAh, което е очаквано, предвид разликата в размерите на устройствата.

Снимка 657481

Източник: Samsung

Ако големият екран и повечето RAM не са от определящо значение за нас, Galaxy S24 и Galaxy S24+ са на практика взаимно заменяеми, като най-важното е, че и двете устройства се справят еднакво добре с немалкия пакет от Galaxy AI екстри.

Добре дошъл в AI галактиката на Samsung

Казано накратко, Galaxy S24 предлага редица екстри, които сме виждали в научно-фантастични филми.

Независимо дали става дума за работа, забавление, пътуване или креативност, Galaxy AI инструментите в серията Galaxy S24 ни предоставят цяла галактика от нови възможности, задвижвани от изкуствен интелект, а една от най-вълнуващите от тях се нарича Circle to Search with Google.

Circle to Search with Google

Снимка 657478

Източник: Samsung

Тази функция създава изцяло нов начин на търсенето в интернет. Достатъчно е само да задържим хоум бутона на Galaxy S24 и да оградим това, което виждаме на екрана си, за да получим резултати за желания обект. Не е нужно да излизаме от приложението, в което сме, защото интерфейсът е направен максимално интуитивно и удобно за ползване в различни ситуации.

Така например, можем лесно и бързо да получим информация за даден обект или забележителност, докато пътуваме, или пък да си преведем за секунди табела на чужд език.

Шопингът също се изстрелва в ново измерение посредством Circle to Search with Google, защото можем моментално да намерим дадена дреха от клипче или снимка на инфлуенсъра, който следваме.

Ако пък сме пред дилема какво точно представлява поднесения ни десерт в ресторанта, бързо може да разберем - снимаме, ограждаме с пръст или с писалката на телефона, или просто подчертаваме, и ето - резултатът е налице: Kouign-amann или сладка френска торта, направена от ламинирано тесто.

Преди всичко Circle to Search with Google e доста забавна и футуристична екстра, а приложенията й са ограничени само и единствено от... въображението ни. Коя е забележителността, покрай която минаваме? Просто питаме своя Galaxy S24.

Да говориш на всички езици

Не по-малко завладяваща е и Galaxy AI функцията за превод в реално време, която добавя невероятна стойност към серията Galaxy S24. Присъствието й в телефона ни означава буквално, че можем да разговаряме с местните където и да се намираме по света.

Засега се поддържат 13 езика ( или 17 с някои разновидности), но в ерата на Galaxy AI е въпрос на време да бъдат обхванати повече езици.

Ако се притесняваме да говорим с някого очи в очи, Galaxy AI преводачът се поддържа и в текстова версия, при която екранът се разделя на две половини и всяка страна може да чете и пише на собствения си език.

Срещите стават още по-приятни

Хората, които ползват телефона си Galaxy S24 за работа, със сигурност ще бъдат във възторг, като научат, че работните имейли и записките в срещите остават в миналото.

Снимка 657484

Източник: Samsung

Galaxy AI добавя във виртуалните клавиатури в новите телефони на Samsung предложения за бързи и добре звучащи имейли, като така, вместо да си броим запетайките, можем да се фокусираме върху есенцията на съобщението и Galaxy АI да направи останалото.

Ако всеки ден ни се налага да си пишем с десетки хора, тази екстра гарантирано ще ни спести време и ментален ресурс. С подобна лекота можем също да генерираме обобщения и транскрипция на срещи и гласови бележки, тъй като Galaxy AI поддържа преобразуване на реч към текст.

Galaxy AI фотошоп за всички

Нещата стават наистина интересни, когато заговорим за възможностите за обработка и работа с изображения. Galaxy AI не само ни дава напътствия за идеалните настройки на дадена снимка, но и ни позволява тотално да променяме изображения, при това само с няколко докосвания.

Снимка 657486

Източник: Samsung

Galaxy AI алгоритмите в серията Galaxy S24 могат за секунди да генерират изцяло нови и съвсем реалистични обекти в снимките ни, или пък да премахват такива, произвеждайки перфектно изглеждащо финално изображение.

Лесно можем да сменим фона си с друг, да наместим усмивката си или пък да махнем някой излишен кичур от челото си. Това обаче са съвсем ежедневни примери.

Снимка 657485

Източник: Samsung

В ръцете на истински творец Galaxy AI ни позволява да създаваме истински шедьоври за себе си и за аудиторията си, защото възможностите за креативност са буквално неограничени.

Всичко това до скоро звучеше доста невероятно в контекста на смартфон, най-малкото заради компактния размер, който не предполага наличието на подобен софтуер, типичен за голям и мощен компютър. Годината обаче е 2024-а, бъдещето е сега и това е само началото.

Снимка 657487

Източник: Samsung

Серията Galaxy S24 е първият ни пълноценен допир с Galaxy AI в мобилно устройство в мащаба, в който ни го предлага Samsung. Оттук нататък не ни остава нищо друго освен да приемем поканата за света на Galaxy AI и да открием нашия собствен начин да вземем най-доброто от него.

Samsung Galaxy AI и милионите устройства, които ще имат достъп до AI

100 милиона устройства Samsung Galaxy получават AI

До средата на годината

И независимо кой модел от серията изберем, до 30 юни 2024 г. ще получим безплатно MS One-Drive 100 GB в продължение на шест месеца. И не на последно място, всички, закупили своя модел от серията Galaxy S24, могат да се възползват от три месеца безплатно ползване на YouTube Premium.