От доста време въздухът в големите градове е с вкус, мирис и понякога дори цвят. Всички от нас, които се предвижват на две гуми или уважават сутрешния джогинг, болезнено добре познават тези особености на градския живот. 

В същото време, никой не иска да обикаля из града с онези бели филтриращи маски за лице, защото ни карат да изглеждаме като излезли от азиатски апокалиптичен филм.

Именно тези фактори са мотивирали френската компания R-Pur да създаде приятно-изглеждаща маска, предназначена специално за градска употреба.

Маската Nano се захваща за горната част на главата и врата, а филтриращият слой в нея далеч надминава всички изисквания на ЕС за подобни продукти. Той улавя всички прахови частици и наночастици с размер до 50 нанометъра.

Най-готиното е, че предната част на маската свети в различен цвят, който се променя според чистотата на въздуха около нас. Там има и клапа, която позволява на издишания въздух да излиза лесно, дори когато сме много запъхтени.

Когато филтърът е запълнен, маската ни напомня да го сменим, като ни изпраща известие посредством мобилно приложение.

Безспорно, маската е доста готина и със сигурност бихме купили няколко за себе си и близките си, ако не струваше 170 евро. Допълнителните филтри са по 78 евро и издържат между пет и 12 седмици.