В момента Ерик Томас е един от водещите мотивационни лектори в света. Съдбата му обаче не е никак лека. Роден през 1970 г. в Детроит, Мичиган, за него се грижи единствено майка му. В тийнейджърските си години и след много конфликти с нея, той решава да прекъсне ученето си и да напусне дома. 

Мотивация за всеки ден

Мотивация за всеки ден

Която ще ви отнеме 10 минути

През следващите две години Ерик е бездомен - за подслон използва изоставени сгради и строежи, а вечерята си намира основно в контейнерите за отпадъци. Но всичко това се променя.

Ерик Томас

Източник: Facebook / Eric Thomas

Ерик Томас

Ерик Томас се запознава със свещеник, който връща хъса и жаждата за живот в младежа. А това, естествено, го извежда отново на правилния път. 

Как да бъдем по-уверени в себе си

Как да бъдем по-уверени в себе си

4 стъпки за изграждането на мотивация

Именно тези трудности, заедно с липсата на лична мотивация, Ерик Томас използва, за да покаже на хората, че няма невъзможни неща. Днес той много често говори пред колежани и тийнейджъри, като се опитва не просто да им разкаже опита си, а да им го предаде. 

Снимка 354560

Източник: YouTube

Във видеото по-долу 47-годишният Томас разказва как нищо в живота ни не е постоянно, нищо не е даденост; как това, че сме се провалили на изпит или важна делова среща, не трябва да ни отчайва. Защото светът не свършва с един, с два или с няколко провала.

Книги, които ни променят

Книги, които ни променят

Как да се самоусъвършенстваме и да намерим щастието

И Ерик привежда себе си за пример: бездомен и необразован, в един момент той решава да промени това, да промени съдбата си. И го прави: днес той притежава докторска степен по философия. 

Мотивацията за успех на Дуейн Джонсън

Какви са двете страни на успеха

Какъв е ключът към големите постижения

Ерик Томас завършва с просто правило. За да постигнем успех, трябва да имаме план, но трябва да сме готови и за повтаряемост, за рутина. Това не бива да ни плаши, а напротив - трябва да се оставим на рутината, да я следваме. Тя е начинът да стъпим на един път, изпълнен с навици, хора и книги, правилната комбинация от които извежда и до крайната ни цел, до успеха.