Всеки ден е ново изпитание, както в личен, така и в професионален план. По принцип, увереността се трупа бавно и идва с опита, но също така може да се изпари за секунди.

Точно това е, може би, най-нежеланият ефект, който може да ни сполети, защото неминуемо ще даде отражение върху работата ни. 

Как да повишим мотивацията си

Как да повишим мотивацията си

Не е мисия невъзможна

Според Робин Шарма обаче има четири стъпки към това да изградим и задържим увереността в себе си. Шарма е съветник в областта на мотивацията, лидерството и развитието на личността, който изнася лекции пред служителите на някои от най-големите компании в света. 

Робин Шарма

Източник: YouTube

Робин Шарма

Според него мотивацията и увереността ни са като влакче в увеселителен парк. Защото точно както при влакчето и ние имаме мигове, дни, дори месеци на спадове, но и такива на възход. Важното е да не се съмняваме в собствения си потенциал. 

Мотивация за всеки ден

Мотивация за всеки ден

Която ще ви отнеме 10 минути

Снимка 250949

Източник: iStock

А трите неща, които трябва да избягваме и да игнорираме са - енергийните вампири, лошите новини и влияния, разсейването, което довежда до изчерпване. Вместо тях трябва да се обградим с позитивно "гориво". Това могат да бъдат хора, които имат позитивно мислене, а не целят да ни демотивират. 

Снимка 351348

Източник: iStock

Трябва да бъдем визионери и да не се страхуваме да преминаваме през стените, които хората изграждат, защото не ни разбират. Да си спомним моменти, в които единствено ние сме вярвали в идеите си и не сме се отказали.

Мотивацията за успех на Дуейн Джонсън

Какви са двете страни на успеха

Какъв е ключът към големите постижения

Според Шарма винаги ще има хора, които ще поставят под съмнение работата ни, но това не бива да ни отказва, защото повечето от тях не вярват в големите мечти и дори се страхуват от тях, въпреки че не го признават.