Стоим до колегите си ежедневно, прекарваме повече време с тях, отколкото със собственото си семейство. Въпрос на време е някой от тях да започне да ни изкарва извън нерви.

Американско проучване разкрива, че има нещо, което дразни хората в офиса повече от всичко друго.

След като интервюира над две хиляди работещи американци, екип от изследователи в Olivet Nazarene University в Илинойс установява, че шума и оплакванията са двете неща, които колегите смятат за най-досадни.

Снимка 348111

Източник: iStock

След шумотевицата и оплакванията, следващото най-дразнещо нещо, с което един колега може да ни скъса нервите, са клюките и тормозът (32%), следвани от странните хранителни навици (12%).

Допълнителните данни от проучването разкриват, че хората в областта на недвижимите имоти се оплакват най-много от колегите си. Междувременно респондентите в областта на комуникациите и журналистиката, са обект на най-много клюки.

Проучването установява също, че 78% от участниците са се спречквали с колеги заради тяхното дразнещо поведение. Само 30% обаче заявяват, че това е от решаващо значение да останат във фирмата.

Снимка 348112

Източник: iStock

Изглежда, че мъжете са по-досадни от жените на работното място, тъй като 65% от тези, които признават, че са се карали с колега заради досадното му поведение в офиса, са мъже.

Преобладаващата статистика обаче е, че от изследваните 100 % (да, това означава, че всички от тях) признават, че са били подразнени от колеги в един или друг момент.

Така че, ако сме честни и заявяваме, че никога не сме били подразнени от някого в офиса, вероятно това е така, защото сме прекалено заети самите ние да досаждаме.