Диня и лято са две взаимно допълващи се понятия. Но да си похапваме от червения плод в комбинация със сирене вече е голяма отживелица. А най-актуалната хрумка е... пушена диня.

Да, и ние изгледахме странно първият път, когато чухме за този деликатес. Най-малкото, защото прилича по-скоро на пушено месо. А за вкуса можем само да предполагаме, докато не опитаме. Ако се престрашим, разбира се.

Всички започва е един американски ресторант, който решава да разнообрази менюто си, пълно с меса, приготвени по различен начин. И, за изненада на мнозина, като вегетарианско предложение се появява именно пушената диня.

За да се достигне до крайния резултат, който гледаме с изненада и недоверие, динята първо се опушва за осем часа по същия начин, по който и месата. След това се поставя в марината със сол и различни подправки, в която престоява четири дни. После отново идва ред на опушването, а скоро след това и на сервирането.

Нарязана на малки, квадратни парченца за по-голямо удобство, със златиста коричка и няколко клонки розмарин за разкош, динята като нищо може да бъде сбъркана за апетитно парче свинско месо.

А каква е на вкус? Влогъри, които опитаха да пресъздадат рецептата, споделят, че тя съвсем е объркала сетивата им. Трудно е да разбереш какво ядеш, но в последствие разбираш, че е вкусно, споделя един от тях, цитиран от Metro.

Кои зеленчуци и плодове да не белим

Кои зеленчуци и плодове да не белим

5 кори, които да не махаме преди ядене

Това обаче е само едната страна на момента, защото мнозина смятат, че веганите са отишли прекалено далеч. Но, докъдето и да стигнат, няма да успеят да заменят месото и неговите вкусови качества. Особено с диня.