На света съществуват стотици тестове и изследвания, свързани с определянето на интелигентността ни. Списание Business Insider обаче събира осем черти или характерно поведение, които обикновено са знак, че притежателите им са по-умни от останалите.

Снимка 311934

Източник: GettyImages

Най-голямо дете

Това няма връзка с гените, а с психологията и динамиката в семейството. Обикновено на големите деца се възлагат повече задачи и отговорности.

Уроци по музика

Пиано, китара, пеене - изследване от 2011 г. Е показало, че ако децата се занимават по някакъв начин с музика между 4-та и 6-та си година, вербалната им интелигентност се повишава.

Снимка 464146

Източник: iStock

Без цигари

Израелско изследване показало, че непушачите между 18 и 21 години са с IQ 101 в сравнение с пушачите на тази възраст, които притежават средно IQ от 94.

Левичари

Според друго изследване пък хората, които пишат с лявата ръка, са по-креативни и способни да генерират нетрадиционни идеи.

Снимка 473940

Източник: Instagram / pasionbaloncesto

Височина

Противно на народната приказка "Ум на високо не вирее", изследване на университета Принстън показало, че високите деца в предучилищна възраст се справят по-добре на когнитивните тестове от тези с нормална височина.

Котка вкъщи

Хората с кучета са по-комуникативни, докато хората с котки - по-интелигентни.

Снимка 467424

Източник: iStock

Наркотици

Изненадващо изследване показва, че тийнейджърите с високо IQ са по-склонни да употребяват наркотици като големи, отколкото тези с по-ниска интелигентност.

Килограми

Френско изследване пък доказало, че хората с наднормено тегло се справят по-зле на когнитивни тестове в сравнение с тези с нормална фигура.