Още една полза от зехтина, който вече отдавна е достатъчно популярен като по-полезната алтернатива на слънчогледовото олио. А когато говорим за зехтин, няма как да не се сетим за южната ни съседка Гърция.

Освен производството на маслиновото масло, гърците приемат присърце и идеята да го популяризират колкото се може повече. Aко въобще има нужда от подобно действие.

Снимка 376285

Източник: iStock

Учени от Университета в Атина работят по изследване на ефекта на зехтина върху сексуалното желание. И така се стига до гръмкия извод, че той е способен едва ли не да замени виаграта

В проучването участват 600 мъже, повечето на възраст над 50 години. Те са подложени на средиземноморска диета, включваща честа консумация на зехтин. В резултат на това, при 40% от тях се забелязва намаляване на еректилната дисфункция.

Снимка 376283

Източник: iStock

Това разбира се не означава, че ефектът от консумацията на маслиново масло е моментален, както при виаграта. То се грижи за мъжката потентност, ако се консумира често.

Зехтинът подсилва кръвоносните съдове, което подобрява кръвообращението и по време на сексуален контакт. Което също звучи като доста добра новина, пише CBS.

Секс, а после тъга

Секс, а после тъга

Мъжете също плачат

Разбира се, останалите компоненти от средиземноморската диета също оказва влияние върху мъжкото сексуално здраве - плодове, зеленчуци, риба и ядки. Но и няма как да им се сърдим на гърците, че акцентират именно върху ефекта от заместването на всички други мазнини със зехтин.