Пресата на корема е впечатляваща за гледане и в повечето случаи е свързана с часове, прекарани във фитнеса, но придобиването на коремни мускули може да бъде учудващо лесно, ако знаем как.

Видимите плочки всъщност се правят в кухнята - диета, водеща до нисък процент на телесните мазнини, както и различни тренировки, които успешно ще "втвърдят" и преобразуват корема ни.

Според проучване, направено от Американския съвет по упражнения, има три коремни тренировки, които са най-ефективни за постигането на силна сърцевина и мускули на корема, пише Business Insider.

Някой кара колело

За тази позиция трябва да лежим на пода на йога постелка с крака във въздуха, като бавно започваме да придърпваме коленете към гърдите, без да докосваме земята с крака. Ръцете може да се кръстосат зад тила и се поставят зад ушите.

За да е ефективно упражнението трябва да повдигнем раменете, докато изправяме единия крак и завъртаме тялото си. При всяко завъртане лакътят трябва да стига до противоположния крак.

Упражнението използва всички коремни мускули, включително тези, които оформят плочките.

Краката горе

Повдигане на краката от стол, висок лост, вис е едно от най-добрите упражнения за долната част на коремните мускули. Като техника никак не е трудно, но натоварва много.

Трябва да се хванем за лоста на такава височина, че краката ни да не опират в него. След това вдигаме краката нагоре, като се стараем да задържим в горна позиция няколко секунди и пускаме обратно бавно надолу. Няколко повторения и резултатите са гарантирани.

С топка

Лягаме върху топка за пилатес с ръце зад гърба и започваме да изнасяме гръдния кош нагоре по посока към таза. Повдигането не трябва да е прекалено голямо, а до такава позиция, в която усещаме напрежение в мускулите на корема.

Когато почувстваме натоварването, задържаме за известно време, след което отпускаме и повтаряме отново.

Единственото упражнение за корем, което ви трябва

Единственото упражнение за корем, което ви трябва

Не, не са коремни преси