Много хора, сред които и ние, са на мнението, че по-важно нещо от здравето няма. Има обаче някои здравословни мита, така да ги наречем, при мъжете, които винаги витаят в пространството. 

Мъжете са по-лоши шофьори от жените

Мъжете са по-лоши шофьори от жените

23 пъти по-вероятно е да бъде отнета книжката на мъж, отколкото на жена

Сексуален пик

Снимка 343980

Източник: iStock

Доста хора са убедени, че мъжете достигат най-високата си сексуална активност, когато навършат 18 години. Това обаче не е така, защото няма конкретна възраст, през която мъжете да са "сексуални маниаци". Да, на 18 хормоните бушуват наистина много, но това не значи, че мъжете са най-добри в леглото точно в тази възраст. 

За секса и главоболието откровено

За секса и главоболието откровено

Когато оправданието не минава

Истинската сексуална мощ, ако можем да я наречем така, идва по-скоро с трупането опит и умения - емоционални и физически. Те пък от своя страна са плод на зрелостта. 

Носенето на шапка

Снимка 380752

Източник: iStock

Много мъже отказват да носят шапки, защото смятат, че те ще им донесат проблеми с косата и най-вече оплешивяване. Доводите за това са, че скалпът бива запарван, материята на самата шапка може да ни навреди и тем подобни. 

Мъжете не трябва да се притесняват от това да носят шапки, дори когато не се налага, а те са просто аксесоар. Защото оплешивяването се дължи на гените, а не на шапките.

Рак на простата

Вероятно, всеки е чувал, че ракът на простата е виновен за голям процент от смъртните случай при мъжете. Да, това е така, но на първо място в тази черна класация се намира ракът на белия дроб. 

Защо е препоръчително мъжете да мастурбират

Защо е препоръчително мъжете да мастурбират

И откъде идва "скандалната" препоръка

Все пак, мъжете над 50-годишна възраст трябва да следят внимателно здравословното си състояние, особено, ако в родословието им е имало случай на болни от рак на простата. 

Протеинът означава мускули

Снимка 380753

Източник: iStock

Всеки мъж иска да изглежда, ако не като културист, то поне да бъде стегнат и в добра форма. Да, протеинът има основна заслуга за изграждането на мускулна маса, но не я гарантира. 

Какво не трябва да пием преди тренировка

Какво не трябва да пием преди тренировка

За по-добро представяне

Ако обаче само приемаме големи количества протеин, без да подплатим това с необходимите тренировки и натоварвания, резултат няма да има. 

Рак на гърдата

Ракът на гърдата не засяга само жените, както е широкоразпространено. Мъжете също имат гръдна тъкан, която е много подобна на тази при жените преди пубертета. И точно тя може да се развие в рак. 

Какви храни трябва да избягват мъжете над 40

Какви храни трябва да избягват мъжете над 40

Изкушенията трябва да бъдат преодолени

Според Best Life, всяка година около 1500 мъже биват диагностицирани с рак на гърдата, а около 400 пък губят живота си заради болестта.