Когато работният ден приключи, е време за трениране. Много често обаче правим някои грешки преди тренировка, а дори не го осъзнаваме. 

Кога да тренираме - сутрин или следобед

Кога да тренираме - сутрин или следобед

И двата варианта имат своите плюсове

През лятото ни се иска да се разхладим, затова и пием какво ли не. Това обаче не се отразява добре на тялото, както и на представянето ни по време на тренировка. Ето защо от Eat This, Not That са обобщили кои напитки не бива да консумираме, преди да влезем в залата. 

Шейкове и смутита

Снимка 356615

Източник: iStock

Може да ни звучи страхотно като идея да изпием едно смути в горещия летен ден, но не бива да е преди тренировка. Причината е, че в повечето случаи то е с високо съдържание на мазнини, които пък от своя страна затрудняват храносмилателната ни система. Ние пак може да пием и шейкове, и смутита, но поне два часа преди уреченото за "мъчения" време. 

Сок с пулпи 

Снимка 372328

Източник: iStock

Ние лично много обичаме прясно изцеден сок от портокал, но пулпите в него са богати на фибри, които се разграждат в организма по-трудно, а това може да ни донесе стомашни проблеми. Затова и не е добра опция преди тренировка. 

Храната и напитките преди, по време и след тренировка

Храната и напитките преди, по време и след тренировка

5 съвета за подобряване на физическата ни активност

Алкохол

Снимка 361035

Източник: iStock

Звучи смешно, но не трябва да пием, преди да отидем да тренираме. Повечето причини са очевидни, но алкохолът ни дехидратира и намалява количеството кислород в кръвта. Всичко това звучи просто ужасно за една пълноценна тренировка. 

Мляко

Снимка 372325

Източник: iStock

Защо трябва да пием вода по време на тренировка

Защо трябва да пием вода по време на тренировка

Какво се случва, когато не го правим

Млякото има страхотен вкус, но трябва да го оставим за след тренировка. Защото протеинът, мазнините и въглехидратите, които притежава, се усвояват по-бавно. Това прави млякото една от напитките, които да избягваме непосредствено преди тренировка.