Всеки има любими храни и неща, които обича да похапва. С напредването на годините обаче някои от тях трябва да бъдат намалени или изобщо спрени. 

Ето кога мъжете са най-плодовити

Ето кога мъжете са най-плодовити

Не сме изненадани...

От Eat This, Not That! са направили доста дълъг списък с храните, които мъжете над 40 години трябва да избягват. Сега обаче ще обърнем внимание само на някои от тях. 

Маргарин

Снимка 376963

Източник: iStock

Може да е добър начин, за да намажем филията си, но не е много здравословен. Маргаринът съдържа наситени мазнини, които се отлагат в артериите и ги запушват. Като доста по-добър и здравословен заместител можем да използваме масло или висококачествен зехтин. 

Изкуствени подсладители

Снимка 376964

Източник: iStock

Изкуствените подсладители може да са с ниско съдържание на калории, но пък могат да повишат нуждата ни от прием на захар. Някои от тези изкуствени подсладители като аспартам и сукралоза пък е много вероятно да доведат до диабет, здравословни проблеми и покачване на теглото. 

Защо мъжете трябва да карат колело

Защо мъжете трябва да карат колело

Не че жените не трябва

Ако все пак не можем да пием кафето или чая си без подсладител, добър заместител на захарта са медът и кленовият сироп. 

Изкуствени оцветители

Снимка 376967

Източник: iStock

Те най-често се използват за украсата на торти и най-различни видове сладки, за да изглеждат по-ефектни и красиви. Според сайта, трябва да бъдат избягвани, защото могат да бъдат вредни за здравето, поради наличието на вещества, които могат да причинят рак. 

Кога здравословното хранене се превръща в болест

Кога здравословното хранене се превръща в болест

Що е то орторексия

Ако искаме цвят в нашите десерти или ястия, е най-добре да се обърнем към цвеклото, червения пипер и други. 

Мъфини

Снимка 376968

Източник: iStock

Мъфините са много вкусни, но мъжете над 40 години е добре да ги избягват. Причината е, че  те съдържат много захар и мазнини, които пък няма да се отразят никак добре на фигурата. 

Китайска храна

Снимка 376969

Източник: iStock

Тя е много добър и лесен начин да запълним вечерята, особено след напрегнат ден в офиса. Хубаво е да бъде ограничена обаче, защото съдържа захар и натрий. Това може да доведе до главоболие, зачервяване и болка в гърдите например.