В стремежа си да имаме плосък корем, често се концентрираме в правенето на упражнения само за тях - при това всеки божи ден. А добрите резултати идват, когато обърнем внимание на мускулите на целия торс. Тяхното укрепване е от съществено значение не само за оформянето на мускулите на корема, но и за подобряване на правилната стойка на тялото и за облекчаване на болките в долната част на гърба.

Независимо обаче дали тренираме целия торс, или само абдоминалните мускули, оказва се, че правенето на коремни преси всеки ден е изключително грешен подход към така желаните плочки.

Единственото упражнение за корем, което ви трябва

Единственото упражнение за корем, което ви трябва

Не, не са коремни преси

За да получим резултатите, които очакваме, важно е да не правим едни и същи упражнения всеки ден. Защо ли? Ето го напълно логичното обяснение.

Снимка 419144

Източник: iStock

Еднаквите физически натоварвания неизбежно водят до микронаранявания в мускулните влакна. За да се възстановят, последните се нуждаят от почивка - обикновено не по-малко от 24 часа.

Но! Когато правим едно и също упражнение и работим върху една и съща част от тялото отново и отново, не само резултатите ще се забавят, но и тялото ни може започне да изглезда диспропорционално. Постоянното натоварване на едни и същи мускули може да стане причина и за болки и скованост, а в много случаи - и за неправилно изпълнение на движенията.

Именно затова от ключово значение за коремните мускули е разнообразието в упражненията, пишат от Hola. Просто, нали.

Най-добрите упражнения за корем

Най-добрите упражнения за корем

Разкрива Американският съвет по упражнения