През последните месеци много се говори за PlayStation 5 и как конзолата ще промени изцяло гейминг изживяването, но някак на заден план остана Xbox Series X - новата конзола на Microsoft.

Sony Playstation 5, Microsoft Xbox Series X може и да не се появят през 2020 г. заради коронавируса

Ще ги има ли Xbox и PS5 през 2020 г.

Вирусът застигна и конзолите

Но това се дължи изцяло на по-голямата активност на Sony при обявяването на нови неща - джойстик, игри и т.н. По принцип знаем, че трябва да очакваме и PlayStation 5, и Xbox Series X към края на годината.

Точна дата или поне месец обаче не се знае. Разбира се, подозираме, че конзолите ще бъдат пуснати в продажба през ноември или декември, но очакваме и официално потвърждение.

Докато го чакаме, финансовият директор на Microsoft Ейми Хууд се изпусна. В разговор относно приходите на компанията Хууд е била запитана кога новата конзола ще бъде пусната в продажба, пише ComicBook.

И от отговора ѝ става ясно, че това ще се случи през ноември. Точната дата остава неизвестна, но сме сигурни, че съвсем скоро и това ще бъде официално обявено, за да подгрее още повече интереса на геймърите.

 Microsoft Xbox Series X и всичко за новата конзола

Всичко за новия Xbox Series X

Конзолата изведнъж вече е факт

Към момента въпросният разговор, в който финансовият директор е издал месеца на пускане в продажба на конзолата, не е достъпен за обществено ползване и не можем сами да се убедим в истинността на информацията. Доверяваме ѝ се обаче, защото идва от репортера на Bloomberg Дина Бейс, която определено може да бъде считана като достоверен източник.