След като едни от най-големите технологични изложения бяха отменени, към момента не е ясно изобщо какви нови джаджи и в какви количества ще видим през настоящата 2020 г.

Два от най-трепетно очакваните технологични продукта на настоящата година безспорно са конзолите на Microsoft и Sony, които трябваше да излязат на пазара навреме за следващата Коледа.

След отлагането на Е3, Microsoft обяви, че Xbox Series X ще бъде представен във видео стрийм през юни, но от няколко дни в мрежите циркулират мнения, че коронавирусът ще помрачи и дебюта на двете конзоли.

Sony Playstation 5, Microsoft Xbox Series X, колко ще струват конзолите и какви са скритите харчове

Колко ще струват Playstation 5 и Xbox Series X

Конзолите изискват допълнителни разходи

Новината тръгна от агенцията за проучвания в сферата на гейминга DFC Intelligence. След това бе разгласена и от Forbes.

Според данни на DFC, Xbox Series X и Playstation 5 няма да се появят тази година, най-вече заради огромни забавяния в логистиката и липса на части.

Те допускат, че моделите ще бъдат официално обявени по някое време през идните месеци, но няма да достигнат до магазините в рамките на 2020 г.

Sony Playstation 5, Xbox Series X и с какво конзолата на Sony ще е по-добра от тази на Microsoft

С какво PS5 ще е по-добър от Xbox Series X

Ще имат доста общо, но PS5 е с една крачка напред

Ако все пак Sony и Microsoft успеят да предложат новите си продукти преди Коледа, те ще са в много ограничени бройки и най-вероятно ще се продават на по-високи цени от първоначално предвидените.