Предвид всички отменени събития и изложения, и факта, че само допреди няколко дни смятахме, че Xbox Series X няма да се появи в пълния си блясък преди лятото, изненадващият дебют на конзолата определено ни озадачи.

Тази седмица Microsoft официално откри страницата на Series X на сайта си и позволи на някои технологични журналисти и анализатори да тестват конзолата.

Новият Xbox е с променен дизайн и изцяло променена хардуерна архитектура, която е изцяло насочена към най-модерните технологии и игри, и е "готова за бъдещето".

Снимка 471944

Източник: Microsoft

Машината е оборудвана с 8-ядрен процесор Custom Zen 2 с 3.8GHz и 16GB DDR6 RAM.

Видео процесорът също е нов, като играчите могат да очакват 4К резолюция с до 120FPS.

Конзолата е с до 1ТВ SSD памет, но от Microsoft предлагат и допълнителна флашка, която добавя още 1TB при същата скорост на работа, както вградения.

Снимка 471945

Източник: Microsoft

Скоростта определено е един от основните акценти на конзолата, като Series X предлага и нови софтуерни подобрения, които осигуряват почти незабавно превключване от игра към друга игра.

Отделно има и цял набор от нови системи, които осигуряват невиждана графика и гладко преминаване към отделни сцени и кадри с максимален реализъм.

Високите графики и бързите кадри са възможни чрез новия HDMI 2.1 порт, който дискутирахме преди няколко дни.

Sony Playstation 5, Microsoft Xbox Series X, колко ще струват конзолите и какви са скритите харчове

Колко ще струват Playstation 5 и Xbox Series X

Конзолите изискват допълнителни разходи

Series X идва и с нов джойстик, който обаче е доста подобен на стария модел.

Снимка 471946

Източник: Microsoft

Засега цената и датата, на която конзолата ще се появи на пазара, са неизвестни, но няма как да очакваме цена под 500 долара, смятат технологичните разбирачи.