Porsche 911 Carrera S е автомобил, за който мнозина си мечтаят. Но определено не е най-подходящата кола, с която да стигнем до алпийски ски курорт. И когато не е добра идея едно спортно возило да се движи по заснежените и заледени пътища към един връх в Алпите, се намира друг начин то да стигне до целта.

Осмото поколение на емблематичния спортен модел на Porsche 911 буквално кацна в алпийския курорт Зел ам Зе, на терасата на един луксозен ресторант, за да участва в едно нестандартно мото шоу - GP Ice Race.

Автомобилът за над 100 000 евро бе транспортиран с хеликоптер на 1500 метра надморска височина. А гледката на реещото се във въздуха Porsche определено не може да се види всеки ден. 

Porsche 911 Carrera S направи своята официална премиера по далеч по-скромен начин - на  Los Angeles Motor Show през ноември 2018 г. Автомобилът няма нужда от особена реклама, за да привлече вниманието към себе си, но този полет на Алпите определено ще остане в историята на марката.

Най-безскрупулното Porsche е тук

Най-безскрупулното Porsche е тук

Модификацията 911 GT3 RS се сдоби с ново поколение, разполагащо с бруталните 520 к.с.

Що се отнася до самия автомобил, той също има с какво да ни изненада. 3-литров двигател, 450 конски сили, 8-степенна скоростна кутия и ускорение от 0 до 100 за 3.5 секунди, пише The Sun.