След оспорвана надпревара в два кръга, в които Шеф Манчев и Шеф Шишков предизвикаха най-умелите кулинари в региона да премерят сили.

Мирослав Каменаров впечатли и жири, и публика с перфектни пилешки гърди на грил. Така 33-годишният мъж стана носител на титлата "Грил-майстор" на Стара Загора в Националния грил турнир, организиран в рамките на най-мащабното грил турне на Lidl и Coca-Cola.

Снимка 305400

Сред всички желаещи да се преборят за титлата в регионалните квалификации, експертното жури бе впечатлено от приготвените бургери от Мирослав Каменаров, Николай Ковачев и Венцислав Попов, както и от апетитните свински ребра на Кирил Диклиев.

Това бяха четиримата участници, допуснати до регионалния финал. Всички те бяха силно мотивирани да се преборят за титлата и показаха силна конкуренция при финалното 90-минутно изпитание, поставено им от Шеф кулинарите.

Снимка 305401

Претендентите разпалваха грил, подготвяха маринати, ястия и гарнитури, под критичния поглед на експертите. За да затвърдят представянето си на края, всеки от тях трябваше да плейтне своето кулинарно произведение и да се опита да изкуши журито и присъстващите кулинарни фенове с професионална презентация на приготвеното от него ястие.

Представянето на всички финалисти беше високо оценено от публиката и сериозно затрудни експертното жури при избора на фаворит. След дълга дискусия Шеф Манчев и Шеф Шишков отличиха 1 първо и 3 втори места.

"Грил-партито е социален феномен. Това, което днес момчетата направиха, е достойно за професионалната кухня", споделиха те преди обявяването на Грил-майстора на Стара Загора, който ще се бори за национална титла и награда от 2500 лв. срещу финалистите от останалите 5 града на 3 септември в София.

Организаторите бяха предвидили различни атракциони за деца и възрастни, грил демонстрации с водещите кулинарни блогъри Сандра Алексиева и Даниела Колева, както и завладяващ летен концерт на групите Rewind и "Акага".

Снимка 305399

Следващото събитие ще се проведе на 30 юли в Русе, инициативите във Варна, Бургас и Пловдив ще са през август, а кулминацията на турнето, както и финалът на Националния турнир по спортен грил, ще се проведат в началото на септември в София.

сн.: пиар