Необходими продукти
за тестото:
2 ч. чаши брашно
1 яйце
1 пакетче масло
1 ч.л. сол
1 - 2 с.л. вода (ако е необходимо)
за плънката :
2 ч. чаши пюре от тиква
300 мл. кондензирано мляко
2 яйца
1 ч. чаша захар
1 с.л. брашно
2 щипки сол
2 ванилии
1/2 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
За тестото:
Първо пресейте брашното със солта, след което натрошете в него леко размекнатото масло, така че да се оформят трохи. Направете кладенче в средата и в него разбийте яйцето. С ръце омесете не много гладко тесто, оформете на топка и го поставете в хладилника поне за 2 часа.
Разпределете тестото по дъното и стените на кръгла форма (24 - 26 см.) като с пръсти оформите виск ръб. Надупчете тестото с вилица. Печете на 180 градуса за около 30 минути.
Смесете тиквата, млякото, яйцата, захарта, брашното, солта, ванилията и канелата и разбъркайте. Изсипете сместа върху готовото тесто.
Печете 20 минути, след което намалете фурната и печете още 40 минути.
Пробвайте с вилица от време на време, за да проверите дали паят е готов.
Сервирайте го леко охладен.