През лятото ни се иска да прекараме колкото се може по-малко време в кухнята и по-специално около котлоните и фурната.
Въпреки това апетитът за нещо сладичко не може да кажем, че отслабва кой знае колко много. Има обаче десерти, които не изискват печене, което е страхотно, а в същото това време са вкусни и лесни за приготвяне.
Точно като паят с фъстъчено масло, който ще разгледаме сега. Привлекателното при тази рецепта е, че изисква едва около 20 минути за приготвяне, но трябва да го оставим да се охлади хубаво.

Източник: iStock
Съставките:
- Крема сирене (около 110 грама)
- Пудра захар (около 90 грама)
- Фъстъчено масло (около 90 грама)
- Прясно мляко (около 120 милилитра)
- Бита сметана (около 200 грама)
- Накълцани фъстъци за украса
Започваме с разбиването на крема сиренето с пудрата захар в голяма купа с миксер. След това към сместа добавяме млякото и фъстъченото масло.
Тогава идва ред на битата сметана, която също се развива с помощта на лъжица или шпатула в сместа. След което с лъжица изсипваме сместа в подходяща форма, покриваме я с фолио и оставяме пая за поне два часа във фризер.
Когато паят с фъстъчено масло се е охладил добре и е стегнал, може да го поръсим с накълцаните фъстъци или с шоколад, според предпочитанията.
Според Better Homes & Gardens, този пай може да се съхранява във фризера до една седмица, ако не сме успели да го изядем още от първия път.