През лятото ни се иска да прекараме колкото се може по-малко време в кухнята и по-специално около котлоните и фурната.

Въпреки това апетитът за нещо сладичко не може да кажем, че отслабва кой знае колко много. Има обаче десерти, които не изискват печене, което е страхотно, а в същото това време са вкусни и лесни за приготвяне.

Точно като паят с фъстъчено масло, който ще разгледаме сега. Привлекателното при тази рецепта е, че изисква едва около 20 минути за приготвяне, но трябва да го оставим да се охлади хубаво.

Снимка 726371

Източник: iStock

Съставките:

  • Крема сирене (около 110 грама)
  • Пудра захар (около 90 грама)
  • Фъстъчено масло (около 90 грама)
  • Прясно мляко (около 120 милилитра)
  • Бита сметана (около 200 грама)
  • Накълцани фъстъци за украса

Започваме с разбиването на крема сиренето с пудрата захар в голяма купа с миксер. След това към сместа добавяме млякото и фъстъченото масло.

Тогава идва ред на битата сметана, която също се развива с помощта на лъжица или шпатула в сместа. След което с лъжица изсипваме сместа в подходяща форма, покриваме я с фолио и оставяме пая за поне два часа във фризер.

Когато паят с фъстъчено масло се е охладил добре и е стегнал, може да го поръсим с накълцаните фъстъци или с шоколад, според предпочитанията.

Според Better Homes & Gardens, този пай може да се съхранява във фризера до една седмица, ако не сме успели да го изядем още от първия път.