Организаторите, ресторант „Мотто" и производителят на биопродукти „Хармоника", ще подновят късната биозакуска. Те бяха първите, които предложиха на българите комбинацията от късна закуска и ранен обяд, който се е превърнал в неделна традиция по цял свят. От миналата година вече има и вариант за почитателите на здравословното хранене. Сега инициативата отново набира скорост и от тази неделя (20.09.09) клиентите на „Мотто" отново ще могат да похапнат от биобрънча.
Там ще ги очаква главният готвач на ресторанта Антони Чавдаров, който всяка седмица ще ги изненадва с ново биоизкушение. Тази неделя той ще им приготви спаначени биобухти, но ще има и целия асортимент от продукти, познат на клиентите от миналата година - сирена, кашкавал, пресни зеленчуци, палачинки и десерти.
Всичко за вкусната закуска ще е с марката „Хармоника". Марката обединява гама от биопродукти, между които кисело мляко, сирене, яйца, зехтин, мед, хляб, и е основен партньор на „Мотто" в тази биоинициатива.
Спаначени биобухтички
Продукти:
400 г био кисело мляко
300 г брашно
100 г спаначено пюре от консерва
6 яйца
150 г сирене
зехтин за пържене
Начин на приготвяне:
Отделяте жълтъците от белтъците. Смесвате жълтъците с киселото мляко, отцедения спанак и трошеното сирене. Пресейте брашно и бавно го прибавяйте така, че да се получи хомогенна смес. Разбийте белтъците на сняг и прибавете към останалата смес с леко разбъркване, за да не спадне обемът.
Загрейте зехтина и прибавяте сместа с чаена лъжичка.
Поднесете с плочка сирене и декорирайте с чери домати.
Добър апетит!
* Всички продукти в рецептата са био.