Морската ваканция е близо, а ние все още се тормозим от коремче, което не ни харесва в съчетание с новия бански. Засилваме фитнеса, но промяната не идва така бързо, както ни се иска.

Истината е сурова - за да постигнете по-бърз ефект на втвърдяване на коремната стена или т.нар. преса трябва да тренирате поне по 5 пъти седмично и естествено да наблягате на упражненията за корем. Има вариант да тренирате всеки ден, но в продължение на 30 минути. Освен това трябва да спрете газираното и сладкото. Също така би трябвало да не се храните около 4-5 часа преди заспиване.

За плосък корем не бива да прекарвате седнали повече от 6 часа и да държите количеството на дневния прием на калории между 1500 и 2000.

Диетолозите са категорични, че всеки може да свали 5 сантиметра от талията за две седмици. В допълнение към задължителния спорт и ограничението на газираното и сладкото, има определени храни, които могат да помогнат в борбата с шкембенцето.

Много важно е да не се оставяте да огладнеете много и да се "натъпчете", а да хапвате по малко и на често. Ето и най-подходящите храни за сваляне на сантиметрите около талията: за подут корем фибрите вършат идеална работа - овесените ядки и ябълките са особено ефективни.

Снимка 287434

Калцият спомага за поддържане на мускулатурата на корема стегната. Киселото мляко и сиренето намляват производството на кортизол от мастните тъкани, който пък спомага за натрупването на мастни клетки около вътрешните органи.

Специалистите по хранене препоръчват да се ядат много плодове и зеленчуци, като в режима на хранене се добавят ядки. Включването в хранителния режим на 2 с. л. бадемово масло или същото количество масло от авокадо или зехтин е много полезно.

Каквато и да е диетата обаче няма как да стегнете корема си без усилия в спортната зала.