Главният готвач на Гранд хотел Варна Стоян Кирин ще участва в олимпиадата за готвачи в Германия. Стоян е част от националния отбор на топ готвачите на България, който ще представи виртуозните си умения на състезанието през октомври.
Стоян се прочу сред екипа на организаторите на "Мис Варна" преди дни. Тогава ВИП гостенката "Мис Италия" беше очарована от специалитетите, които младият готвач й предложил в италианския ресторант "Долче Вита" и искала да се запознаят. Миската изчакала половин час и била много щастлива да види кой е приготвил любимата й салата "Капрезе" като сладолед.
Като главен готвач на Гранд хотел Варна Стоян работи вече трета година и се радва на голям успех сред клиентите на четирите ресторанта на хотелския комплекс. Сладоледите са последното му поле за експериментиране. Освен "Капрезе", е създал и "Мохито" и "Куба либре", съдържащи оригиналните съставки на коктейлите.
Кирин мечтае да наложи нова концепция за услугата ‘кетъринг' във Варна. Отскоро той и колегите му разполагат с оборудване, което позволява да пренесат кухнята си в която точка на Варна клиентът пожелае.
"С мобилната кухня мога да приготвя закуска, обяд или вечеря в дома на клиента или на романтично място на плажа. Много по-удобна е за организирането на фирмени партита, тийм билдинг, сватби, рождени дни на всяко място", споделя Стоян.
bg1948
на 15.09.2008 в 08:00:42 #1тийм билдинг, абе на български не знаете ли думата- сплотяване на колектива. Много на инглиш взе да се говори нещо в родината